Centenarul Marii Uniri, marcat printr-o importantă sesiune ştiinţifică la Putna. Mulţi intelectuali ieşeni vor fi prezenţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Centenarul Marii Uniri, marcat printr-o importantă sesiune ştiinţifică la Putna. Mulţi intelectuali ieşeni vor fi prezenţi

GALERIE
Putna
  • Putna
- +

O importantă manifestare ştiinţifică are loc în perioada 23 - 25 august la Mănăstirea Putna, iar Iaşul este reprezentat de câţiva dintre cei mai cunoscuţi intelectuali, printre ei numărându-se şi acad. Alexandru Zub şi acad. Ştefan Afloroaei, care este şi rectorul Colocviului „Unitatea de limbă, credinţă şi neam. Sensul culturii române“. 

Aceasta este cea de-a XII-a ediţie a colocviului care este organizat de Fundaţia „Credinţă şi Creaţie. Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga - Maica Benedicta“, manifestarea ştiinţifică fiind dedicată anul acesta sărbătorii Marii Uniri. „Întâlnirea de la Putna îşi propune să dezbată semnificaţiile unităţii de limbă şi credinţă ale poporului nostru şi să desluşească sensul formelor pe care cultura română le-a manifestat în existenţa ei, de la începuturi până astăzi. Comunicările provind din diferite domenii ştiinţifice, vizând limba, istoria, teologia, literatura, filosofia, antropologia, muzica, artele plastice sau critica de artă“, au precizat organizatorii.

Simpozionul va fi deschis astăzi, 23 august, cu slujba de Te Deum care va fi oficiată de ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, fiind urmat de un vernisaj al expoziţiei de pictură „Dulce Bucovină“. Printre numele răsunătoare care participă la colocviu se numără şi preşedintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, care va fi şi moderator al unei sesiuni de dezbatere şi de prezentări.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Elitele şi declinul Vestului

Alexandru LĂZESCU

Elitele şi declinul Vestului

Dacă ne raportăm la lecţiile istoriei putem privi decadenţa şi declinul Occidentului în bună măsură ca un rezultat al degradării şi acţiunii acestor elite, preponderent liberale.

Filmuletul zilei

opinii

Boala sănătăţii. Reloaded

Florin CÎNTIC

Boala sănătăţii. Reloaded

Pandemia a arătat nu numai slăbiciunile globale ale lumii medicale, dar a subliniat, dacă mai era nevoie, putreziciunea sistemului nostru sanitar şi ineficienţa politicilor publice în sănătate din ţara noastră. Cum lucrurile se degradează pe zi ce trece aş îndrăzni să-mi provoc cititorii să analizeze ce s-a schimbat în bine faţă de acum cinci ani, când, scandalizat de uciderea din culpă a prietenului Tiberiu Brăilean, scriam acest text:

O scrisoare din Italia

Radu PĂRPĂUȚĂ

O scrisoare din Italia

Draga mea Măriuţă,

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Spre deosebire de mulţi muzicieni academici (solişti de concert, de operă, dirijori, muzicologi), Cristian Mandeal se bucură de atenţia mediei generaliste. Nu mă refer la cronicile sau interviurile realizate de jurnalişti cu studii de specialitate, semnatarii unei rubrici fixe la un cotidian, la o revistă, ci la produsele jurnalistice având ca autori tineri ce posedă o cultură umanistă, interesaţi şi de muzică. 

pulspulspuls

Fătuca de pe virtual

Fătuca de pe virtual

Pentru că mai mulţi amici cetitori ne-au întrebat în ultimele zile cum se poate una ca asta, ca ditamai premarele de capitală culturală să facă greşeli de analfabet funcţional, şi asta ca să nu mai spunem că se mai laudă pe ici pe colo şi cu faptul că a fost şef de promoţie în facultate, iacătă stimaţi telespectatori că am mai scotocit puţin în zona virtuală ca să aflăm una-alta special pentru cei dintre domniile voastre revoltaţi, mai mult sau mai puţin, de o astfel de bătaie de joc la adresa oamenilor care ştiu să scrie din acest târg. 

Caricatura zilei

va

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.