Centralele nucleare din M. Britanie, înăspresc măsurile împotriva atacurilor informatice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Centralele nucleare din M. Britanie, înăspresc măsurile împotriva atacurilor informatice

GALERIE
centrala-nucleara-franta
  • centrala-nucleara-franta
- +

Centralele nucleare din Marea Britanie au primit ordine să îşi înăsprească măsurile împotriva atacurilor informatice, din cauza ameninţărilor tot mai numeroase vizând sistemele electronice de securitate, relatează Daily Telegraph.

Serviciile de securitate au avertizat că hackeri – terorişti sau spioni străini - încearcă să spargă măsurile de securitate ale centralelor nucleare şi să exploateze “vulnerabilităţile” din sistemele online ale industriei nucleare, a avertizat Guvernul de la Londra. În aceste condiţii, ministrul Energiei, Jesse Norman, a explicat că centralele nucleare trebuie să se asigure că rezistă “în faţa ameninţărilor informatice care evoluează”. “Guvernul este deplin angajat pentru apărarea Marii Britanii în faţa atacurilor informatice, cu o investiţie de 1,9 miliarde de lire sterline, menită să transforme securitatea informatică a acestei ţări”, a explicat el.

Potrivit ministrului, strategia pentru activitatea nucleară civilă, publicată în februarie, include măsuri pentru a asigura că sectorul nuclear civil “se poate apăra împotriva, se poate recupera de pe urma şi poate rezista în faţa ameninţărilor informatice care evoluează”. Profesorul Malcolm Chalmers, director adjunct al Royal United Services Institute, un centru de reflecţie independent pentru apărarea şi securitate, consider că “este important ca Guvernul să răspundă rapid la ameninţările informatice ce evoluează rapid”. Ameninţătile potenţiale sunt ample şi vin atât de la Guverne străine, cât şi de la actori nestatali. “În mod crucial, trebuie să existe o cooperare clară cu sectorul privat pentru a contracara acest lucruŢ, a adăugat el.
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.