anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 09.08.2020

Eveniment

Centric - prima companie IT care inaugurează un laborator modern pentru studenții Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași

GALERIE
poza 1poza2poza 3poza 4poza 7poza 6poza 5poza 8poza 9poza11poza12
 • poza 1
 • poza2
 • poza 3
 • poza 4
 • poza 7
 • poza 6
 • poza 5
 • poza 8
 • poza 9
 • poza11
 • poza12
- +

Centric IT Solutions a inaugurat astăzi primul laborator complet renovat în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare.

Încă din 2010, de la intrarea pe piața IT, Centric investește continuu în relația cu instituțiile de învățământ superior ale Iașului. Începutul anului universitar 2018 – 2019 aduce o premieră pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare Iași: Centric este prima companie IT ieșeană care renovează complet un laborator din clădirea Facultății, cu 20 de stații de lucru, de care vor beneficia zilnic studenți ai tuturor anilor de studiu. Investiția Centric în refacerea laboratorului de studiu se ridică la 32.000 EUR.

Universitățile ieșene de profil IT joacă un rol esențial în dezvoltarea industriei la nivel local. Într-o piață a muncii cu un vizibil deficit de specialiști, mediul privat are datoria de a se implica și sprijini pe cât posibil buna desfășurare a activității insituțiilor de învățământ superior. Facultatea de Automatică și Calculatoare s-a dovedit a fi un partener de nădejde pentru noi de-a lungul anilor. De aceea, considerăm că este firesc să îi susținem ori de cate ori avem ocazia. Suntem mândri să fim prima companie locală care a investit în renovarea completă a unui laborator din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Pe de altă parte, acest laborator nu este singurul care are nevoie de renovare. Obiectivul nostru este să inspirăm și alte companii să se implice în proiecte similare pe viitor. Studenții de astăzi vor fi profesioniștii de mâine și consider că este datoria noastră să contribuim spre a le oferi condiții cât mai bune în care să își desfășoare activitatea educațională.” a declarat Andrei Spițelnicu, Country Manager @Centric IT Solutions Romania, la inaugurarea noului laborator.

Centric este una din primele companii alături de care am deschis calea colaborării dintre mediul academic și cel economic, iar până acum am realizat împreună cu ei workshop-uri, practică de vară și chiar și teme de licență dezvoltate în comun. Renovarea laboratorului reprezintă un alt pas în cadrul acestei colaborări și o dovadă a preocupării noastre comune de a oferi studenților un mediu de lucru adecvat.” a declarat Elena Serban, Prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„În calitate de absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare, mă bucur sa fac parte dintr-o companie care a înțeles importanța investiției continue în educație. Cred că viitorul unei comunități IT solide stă în sprijinirea tinerilor cu potențial astfel încât să devină cele mai bune versiuni ale lor.”, a declarat Vlad Iacob, software developer @Centric IT Solutions Romania.

Centric IT Solutions Romania desfășoară un amplu program de parteneriat educațional cu universitățile ieșene:

    Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare: curs facultativ „Software Testing” și workshop-uri lunare, practica de vară pentru studenții din anii terminali, susținute de Vlad Iacob si Andrei Anton, software developeri Centric IT Solutions Romania

    Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Informatică: ”Introducere în .NET” – curs introdus în programa școlară și susținut de Florin Olariu – .NET Discipline Coordinator la Centric IT Solutions Romania

    Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Matematică: curs opțional de Testare, susținut de Lucian Bara, software tester la Centric IT Solutions Romania și incepand cu semestrul II sicursul ”Tehnici avansate de programare”.

Laboratorul de la Facultatea de Automatică și Calculatoare este cel de-al doilea renovat complet de Centric, primul fiind unul dintre laboratoarele Facultății de Informatică din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” Iași, care a fost renovat în 2017, cu o investiție totală de 20.000 EUR.

Alte activități realizate de Centric IT Solutions Romania în colaborare cu și pentru mediul universitar sunt și stagiile anuale de internship, cursurile de dezvoltare software (front-end și back-end), tezele de master și licență realizate în co-tutelă, activități de cercetare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.