Centric - prima companie IT care inaugurează un laborator modern pentru studenții Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Eveniment

Centric - prima companie IT care inaugurează un laborator modern pentru studenții Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași

GALERIE
poza 1poza2poza 3poza 4poza 7poza 6poza 5poza 8poza 9poza11poza12
 • poza 1
 • poza2
 • poza 3
 • poza 4
 • poza 7
 • poza 6
 • poza 5
 • poza 8
 • poza 9
 • poza11
 • poza12
- +

Centric IT Solutions a inaugurat astăzi primul laborator complet renovat în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare.

Încă din 2010, de la intrarea pe piața IT, Centric investește continuu în relația cu instituțiile de învățământ superior ale Iașului. Începutul anului universitar 2018 – 2019 aduce o premieră pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare Iași: Centric este prima companie IT ieșeană care renovează complet un laborator din clădirea Facultății, cu 20 de stații de lucru, de care vor beneficia zilnic studenți ai tuturor anilor de studiu. Investiția Centric în refacerea laboratorului de studiu se ridică la 32.000 EUR.

Universitățile ieșene de profil IT joacă un rol esențial în dezvoltarea industriei la nivel local. Într-o piață a muncii cu un vizibil deficit de specialiști, mediul privat are datoria de a se implica și sprijini pe cât posibil buna desfășurare a activității insituțiilor de învățământ superior. Facultatea de Automatică și Calculatoare s-a dovedit a fi un partener de nădejde pentru noi de-a lungul anilor. De aceea, considerăm că este firesc să îi susținem ori de cate ori avem ocazia. Suntem mândri să fim prima companie locală care a investit în renovarea completă a unui laborator din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. Pe de altă parte, acest laborator nu este singurul care are nevoie de renovare. Obiectivul nostru este să inspirăm și alte companii să se implice în proiecte similare pe viitor. Studenții de astăzi vor fi profesioniștii de mâine și consider că este datoria noastră să contribuim spre a le oferi condiții cât mai bune în care să își desfășoare activitatea educațională.” a declarat Andrei Spițelnicu, Country Manager @Centric IT Solutions Romania, la inaugurarea noului laborator.

Centric este una din primele companii alături de care am deschis calea colaborării dintre mediul academic și cel economic, iar până acum am realizat împreună cu ei workshop-uri, practică de vară și chiar și teme de licență dezvoltate în comun. Renovarea laboratorului reprezintă un alt pas în cadrul acestei colaborări și o dovadă a preocupării noastre comune de a oferi studenților un mediu de lucru adecvat.” a declarat Elena Serban, Prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

„În calitate de absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare, mă bucur sa fac parte dintr-o companie care a înțeles importanța investiției continue în educație. Cred că viitorul unei comunități IT solide stă în sprijinirea tinerilor cu potențial astfel încât să devină cele mai bune versiuni ale lor.”, a declarat Vlad Iacob, software developer @Centric IT Solutions Romania.

Centric IT Solutions Romania desfășoară un amplu program de parteneriat educațional cu universitățile ieșene:

    Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare: curs facultativ „Software Testing” și workshop-uri lunare, practica de vară pentru studenții din anii terminali, susținute de Vlad Iacob si Andrei Anton, software developeri Centric IT Solutions Romania

    Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Informatică: ”Introducere în .NET” – curs introdus în programa școlară și susținut de Florin Olariu – .NET Discipline Coordinator la Centric IT Solutions Romania

    Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Matematică: curs opțional de Testare, susținut de Lucian Bara, software tester la Centric IT Solutions Romania și incepand cu semestrul II sicursul ”Tehnici avansate de programare”.

Laboratorul de la Facultatea de Automatică și Calculatoare este cel de-al doilea renovat complet de Centric, primul fiind unul dintre laboratoarele Facultății de Informatică din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” Iași, care a fost renovat în 2017, cu o investiție totală de 20.000 EUR.

Alte activități realizate de Centric IT Solutions Romania în colaborare cu și pentru mediul universitar sunt și stagiile anuale de internship, cursurile de dezvoltare software (front-end și back-end), tezele de master și licență realizate în co-tutelă, activități de cercetare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X