anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Centru de Art Terapie pentru copiii şi tinerii cu autism în Iaşi

GALERIE
Centru de Art Terapie pentru copiii şi tinerii cu autism
  • Centru de Art Terapie pentru copiii şi tinerii cu autism
- +

În perioada 1 august - 30 octombrie 2015, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România - filiala Iași, implementează proiectul cu titlul: ”Centrul de Art Terapie pentru copii și tineri diagnosticați cu autism”. Proiectul este co-finantat de Consiliul Judetean Iași, în baza prevederilor Legii 350 / 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Proiectul are un buget total de 26.350 lei, suma finanțată de Consiliul Judeţean Iaşi fiind de 23.715 lei, iar scopul acestuia este facilitarea accesului la metode alternative de intervenție, recomandate în cazul persoanelor diagnosticate cu autism.

Dintre obiectivele proiectului menționăm: înființarea unui centru de terapie prin artă pentru 20 de copiii și tinerii cu Tulburări din Spectrul Autist din județul Iași și instruirea unui număr de 20 de studenți de la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași pentru lucrul cu persoane diagnosticate cu autism, în cadrul atelierelor de meloterapie, teatru, dans, pictură, modelaj.

„Ne dorim ca prin acest proiect să aducem un plus în procesul de intervenţie dedicat copiilor şi tinerilor cu autism, beneficiari ai ANCAAR Iaşi. Terapia prin artă este una dintre cele mai utilizate terapii alternative folosite pentru persoanele diagnosticate cu autism în întreaga lume, alături de terapia cu animale”, ne-a declarat doamna Carmen Ghercă, preşedinte ANCAAR Iași.

Autismul este o tulburare complexă, neurobiologică, ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei afectate. Conform celor mai recente cercetări, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu aceasta tulburare. Autismul transcende toate graniţele sociale, culturale şi geografice şi a devenit o criză globală în sănătatea publică, având cel mai rapid ritm de creştere. www.ancaar-iasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.