anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Centru de robotică şi neuroreabilitare la Spitalul de Recuperare. Roboţi specializaţi pentru mâini şi picioare

GALERIE
spital recuperare iasi
 • spital recuperare iasi
- +

Spitalul de Recuperare din Iaşi a lansat o licitaţie privind servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru proiectul „ROBOMOVE – Înfiinţarea Centrului de Robotică şi Neuroreabilitare“, dar şi pentru etapele de evaluare şi precontractare în cadrul proiectului. 

Acest proiect reprezintă un parteneriat între spital, Primăria Municipiului Iaşi şi Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău, constând în construirea propriu zisă a unui centru care va fi dotat cu echipament specializat. „Construirea unui Centru de robotică şi neuroreabilitare este oportună având în vedere faptul că orice afecţiune a corpului uman afectează şi sistemul nervos, numărul de persoane care necesită asistenţă medicală în domeniul recuperării neurologice şi neuromotorii este foarte mare. Un număr mare de pacienţi care necesită recuperare medicală sunt persoane cu invaliditate, cu dificultăţi de deplasare, deseori în scaune cu rotile, iar îmbunătăţirea accesului la serviciile de recuperare este de importanţă vitală pentru ei“, se precizează într-un raport al Spitalului de Recuperare.

Astfel, pe lângă construirea şi dotarea cu echipamente a Centrului de Robotică din Iaşi, va fi construită şi o clădire anexă la Blocul I de la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău, vor fi susţinute traininguri pe teme de recuperare neuromotorie şi vor fi achiziţionaţi roboţi specializaţi pentru mâini şi picioare. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,4 milioane de euro, iar finanţarea ar fi asigurată prin intermediul Programului Operaţional ENI România-Republica Moldova 2014-2020, cu o durată de implementare de 24 de luni. Valoarea estimată pentru această etapă este de 66.000 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este luni, 18 noiembrie 2019, ora 15.00.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.