Centru de robotică şi neuroreabilitare la Spitalul de Recuperare. Roboţi specializaţi pentru mâini şi picioare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Centru de robotică şi neuroreabilitare la Spitalul de Recuperare. Roboţi specializaţi pentru mâini şi picioare

GALERIE
spital recuperare iasi
  • spital recuperare iasi
- +

Spitalul de Recuperare din Iaşi a lansat o licitaţie privind servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru proiectul „ROBOMOVE – Înfiinţarea Centrului de Robotică şi Neuroreabilitare“, dar şi pentru etapele de evaluare şi precontractare în cadrul proiectului. 

Acest proiect reprezintă un parteneriat între spital, Primăria Municipiului Iaşi şi Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău, constând în construirea propriu zisă a unui centru care va fi dotat cu echipament specializat. „Construirea unui Centru de robotică şi neuroreabilitare este oportună având în vedere faptul că orice afecţiune a corpului uman afectează şi sistemul nervos, numărul de persoane care necesită asistenţă medicală în domeniul recuperării neurologice şi neuromotorii este foarte mare. Un număr mare de pacienţi care necesită recuperare medicală sunt persoane cu invaliditate, cu dificultăţi de deplasare, deseori în scaune cu rotile, iar îmbunătăţirea accesului la serviciile de recuperare este de importanţă vitală pentru ei“, se precizează într-un raport al Spitalului de Recuperare.

Astfel, pe lângă construirea şi dotarea cu echipamente a Centrului de Robotică din Iaşi, va fi construită şi o clădire anexă la Blocul I de la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău, vor fi susţinute traininguri pe teme de recuperare neuromotorie şi vor fi achiziţionaţi roboţi specializaţi pentru mâini şi picioare. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,4 milioane de euro, iar finanţarea ar fi asigurată prin intermediul Programului Operaţional ENI România-Republica Moldova 2014-2020, cu o durată de implementare de 24 de luni. Valoarea estimată pentru această etapă este de 66.000 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este luni, 18 noiembrie 2019, ora 15.00.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.