Centru-fantomă de vaccinare anti-COVID chiar în spatele Guvernului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Centru-fantomă de vaccinare anti-COVID chiar în spatele Guvernului

GALERIE
centru de vaccinare
  • centru de vaccinare
- +

Mai mulţi bucureşteni, programaţi în prima etapă pentru vaccinare anti-COVID la clinica Academiei Române de pe strada Washington, povestesc că nu s-au putut imuniza pentru că nu era nimic amenajat acolo pentru imunizare. Harababura a fost confirmată de clinică, în mod oficial. Clinica Academiei Române, la care mai multe cadre medicale programate pentru vaccinare anti-COVID nu s-au putut imuniza, spune, într-un răspuns pentru Newsweek România, că a cerut autorităţilor „expres” ca acest centru să funcţioneze „cu circuit închis, datorită specificului unităţii”. 

Newsweek România a încercat să ia legătura cu Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă din Bucureşti (CMDTAMP) miercuri dimineaţă. La trei dintre numerele de telefon de pe site a intrat robotul, iar la al patrulea a răspuns o persoană care a închis telefonul în nas reporterului. 

Newsweek România a trimis şi o solicitare scrisă şi va publica explicaţiile clinicii atunci când le va primi. 

Un psiholog din Capitală, programat la vaccinare marţi dimineaţă la clinica de pe strada Washington, a povestit, pe contul său de Facebook, experienţa: 

„M-am dus cu noaptea-n cap la policlinica de pe Washington, în spate la Guvern, şi surpriză. Pe popîndăii ăia care te privesc cu superioritate nu-i anunţase nimeni că sînt centru de vaccinare, am fost la poartă la secretariat la registratură, la cortul pustiu şi la containărul unde se făceau pcr-uri, iarăşi la poartă la casierie şi am tras concluzia că centrul de vaccinare unde fusesem programat nu există. Buun... am dat telefon la DSP (call-centerul, atenţie, nu este al DSP-ului, am aflat ulterior, ci al STS-ului, fără proceduri de a face reclamaţii şi fără proceduri de reprogramare). Mi s-a răspuns relativ civilizat că ups, că ei n-au nici o vină (şi frate, chestia asta mă înnebuneşte, că eu le spun că nu caut vinovaţi, că ştiu că un biet operator nu trebuie să-şi pună cenuşă în cap etc etc). Dar că ei nu pot rezolva, că odată ce cererea este înregistrată în sistem, ei nu o pot şterge să-mi facă altă programare. Ci să aşteptăm ceva timp, cîteva ore, poate zile, se şterge cererea de la sine şi apoi, minune, refacem programarea. Am sunat azi dimineaţă, deja iritat. Surpriză, un domn de data asta pe defensivă şi împăcuire, mixul ăla dulceag arţăgos de care ai parte de la toţi foncţionarii statului cînd îi prinzi cu chiloţii în vine, mi-a spus că cererea nu s-a şters, să mai aştept, acum ce vreau şi eu, aproape a strigat la mine la un moment dat. Şi că nu pot face reclamaţie, că ei nu sînt de la DSP (cu toate că numărul este mare şi strident afişat pe site-ul DSP-ului), ci de la STS, deci militari, frate, dar că nu îi este clar care este linia de autoritate la care eu aş putea apela dacă aş vrea să fac o reclamaţie, deci în concluzie puie monta, am înţeles eu. Stau frustrat şi nevaccinat. în faţa unui mecanism opac şi pompieristic pus pe roate, care probabil explică, dincolo de ezitările anti-vacciniste, de ce sîntem o ţărişoară ambiţioasă, dar fără prea mult succes la înţepături. (Concluzie - (1) Există pe hîrtie centre de vaccinare care nu există în realitate. (2) Odată ce ai intrat în sistem ca şi candidat la vaccinare, rămîi acolo un timp, chiar dacă serviciul nu îţi este oferit. (3) Mixul ăsta de prostie şi repezeală, caracteristic instituţiilor noastre, este înduioşător şi iritant de evident în condiţii de criză. şi parcă noi sîntem tot timpul în criză.)

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.