Centru-fantomă de vaccinare anti-COVID chiar în spatele Guvernului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Centru-fantomă de vaccinare anti-COVID chiar în spatele Guvernului

GALERIE
centru de vaccinare
  • centru de vaccinare
- +

Mai mulţi bucureşteni, programaţi în prima etapă pentru vaccinare anti-COVID la clinica Academiei Române de pe strada Washington, povestesc că nu s-au putut imuniza pentru că nu era nimic amenajat acolo pentru imunizare. Harababura a fost confirmată de clinică, în mod oficial. Clinica Academiei Române, la care mai multe cadre medicale programate pentru vaccinare anti-COVID nu s-au putut imuniza, spune, într-un răspuns pentru Newsweek România, că a cerut autorităţilor „expres” ca acest centru să funcţioneze „cu circuit închis, datorită specificului unităţii”. 

Newsweek România a încercat să ia legătura cu Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă din Bucureşti (CMDTAMP) miercuri dimineaţă. La trei dintre numerele de telefon de pe site a intrat robotul, iar la al patrulea a răspuns o persoană care a închis telefonul în nas reporterului. 

Newsweek România a trimis şi o solicitare scrisă şi va publica explicaţiile clinicii atunci când le va primi. 

Un psiholog din Capitală, programat la vaccinare marţi dimineaţă la clinica de pe strada Washington, a povestit, pe contul său de Facebook, experienţa: 

„M-am dus cu noaptea-n cap la policlinica de pe Washington, în spate la Guvern, şi surpriză. Pe popîndăii ăia care te privesc cu superioritate nu-i anunţase nimeni că sînt centru de vaccinare, am fost la poartă la secretariat la registratură, la cortul pustiu şi la containărul unde se făceau pcr-uri, iarăşi la poartă la casierie şi am tras concluzia că centrul de vaccinare unde fusesem programat nu există. Buun... am dat telefon la DSP (call-centerul, atenţie, nu este al DSP-ului, am aflat ulterior, ci al STS-ului, fără proceduri de a face reclamaţii şi fără proceduri de reprogramare). Mi s-a răspuns relativ civilizat că ups, că ei n-au nici o vină (şi frate, chestia asta mă înnebuneşte, că eu le spun că nu caut vinovaţi, că ştiu că un biet operator nu trebuie să-şi pună cenuşă în cap etc etc). Dar că ei nu pot rezolva, că odată ce cererea este înregistrată în sistem, ei nu o pot şterge să-mi facă altă programare. Ci să aşteptăm ceva timp, cîteva ore, poate zile, se şterge cererea de la sine şi apoi, minune, refacem programarea. Am sunat azi dimineaţă, deja iritat. Surpriză, un domn de data asta pe defensivă şi împăcuire, mixul ăla dulceag arţăgos de care ai parte de la toţi foncţionarii statului cînd îi prinzi cu chiloţii în vine, mi-a spus că cererea nu s-a şters, să mai aştept, acum ce vreau şi eu, aproape a strigat la mine la un moment dat. Şi că nu pot face reclamaţie, că ei nu sînt de la DSP (cu toate că numărul este mare şi strident afişat pe site-ul DSP-ului), ci de la STS, deci militari, frate, dar că nu îi este clar care este linia de autoritate la care eu aş putea apela dacă aş vrea să fac o reclamaţie, deci în concluzie puie monta, am înţeles eu. Stau frustrat şi nevaccinat. în faţa unui mecanism opac şi pompieristic pus pe roate, care probabil explică, dincolo de ezitările anti-vacciniste, de ce sîntem o ţărişoară ambiţioasă, dar fără prea mult succes la înţepături. (Concluzie - (1) Există pe hîrtie centre de vaccinare care nu există în realitate. (2) Odată ce ai intrat în sistem ca şi candidat la vaccinare, rămîi acolo un timp, chiar dacă serviciul nu îţi este oferit. (3) Mixul ăsta de prostie şi repezeală, caracteristic instituţiilor noastre, este înduioşător şi iritant de evident în condiţii de criză. şi parcă noi sîntem tot timpul în criză.)

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.