anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Centru Oncologic nou în zona Codrescu: trei clădiri vor fi demolate

GALERIE
centru protoni
 • centru protoni
- +

Aici se va înfiinţa Centrul Naţional de Terapie cu Protoni, care va fi în subordinea IRO.

Trei clădiri din zona Codrescu vor fi demolate pentru a face loc unui nou centru oncologic. Plenul Consiliului Judeţean (CJ) va da undă verde unui astfel de demers cu ocazia unei şedinţe de plen care va avea loc poimâine.

Cele trei imobile au o suprafaţă construită de peste 1.000 mp şi o valoare de inventar de peste 700.000 lei. Construcţiile au fost date în administrarea Institutului Regional de Oncologie (IRO) în februarie 2021 în vederea derulării proiectului privind înfiinţarea Centrului Naţional de Terapie cu Protoni.

O expertiză realizată în ultimul an a arătat că reabilitarea imobilelor „nu se justifică” având în vedere gradul de uzură, iar IRO a solicitat aviz pentru desfiinţarea acestora. Potrivit deciziei care va fi adoptată de CJ, demolarea construcţiilor şi valorificarea materialelor rezultate vor fi în sarcina IRO.

„Sumele provenite, după caz, din valorificarea materialelor rezultate, în urma demolării construcţiilor, se fac venit la bugetul judeţului Iaşi, după deducerea cheltuielilor aferente”, se precizează în proiectul de hotărâre. Anul trecut, investiţia în noul centru oncologic din Codrescu era estimată la circa 70 milioane euro.

Recent, la nivelul Primăriei Iaşi, a intrat în avizare şi Planul Urbanistic Zonal aferent investiţiei: PUZ-ul prevede construirea unui imobil cu două niveluri în subsol, parter şi 4 etaje, în contextul în care terenul pus la dispoziţie de CJ are o suprafaţă de 3.000 mp. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.