De Business

Punem punctul pe știi

Centru Regus, de muncă flexibilă și co-working, în Iași, în clădirea Șandru Office

marți, 12 noiembrie 2024, 04:44
3 MIN
 Centru Regus, de muncă flexibilă și co-working,  în Iași, în clădirea Șandru Office

International Workplace Group (IWG) va deschide un centru Regus în Iași, pe fondul creșterii cererii pentru spații de muncă hibridă. Noul centru Regus va ocupa 1.200 mp în clădirea Șandru Office, situată pe Șoseaua Națională, și va fi dotat cu birouri private, zone de co-working, săli de întâlnire și spații creative.

IWG este printre cei mai mari furnizori globali de soluții de muncă flexibilă, care deține branduri renumite precum Regus și Spaces. Compania are aproape 4.000 de locații în peste 120 de țări. Potrivit unui comunicat de presă IWG, centrul din Iași va fi deschis în primul trimestru al anului 2025 și va oferi spații pentru companii și startup-uri dintr-o gamă largă de industrii, printre care tehnologie și servicii de business.

„Munca hibridă devine noua normalitate”

Șandru Office Building are o suprafață de 5.000 mp, fiind  deținută de omul de afaceri Marius Șandru, care a confirmat la rândul său că munca hibridă a schimbat piața de birouri și a redus drastic cererea pentru clădiri noi. Totuși, el estimează că această cerere va începe să crească din nou anul viitor. „Ne propunem în continuare să oferim clienților noștri o experiență premium prin design, facilități și locație. Colaborarea cu brandul Regus ne onorează și ne validează angajamentul față de clienții noștri de a crește în permanență calitatea serviciilor. Piața este deja transformată de munca hibrid și cererea de livrări clădiri noi s-a prăbușit. În schimb, ne așteptăm la o revenire a cererii începând cu anul 2025”, a declarat Marius Șandru pentru „Ziarul de Iași”.

Reprezentanții IWG spun că, anul trecut, compania a deschis peste 800 de noi locații și a atras ca parteneri 83% din companiile din topul Fortune 500. Ce spune Mark Dixon, fondatorul IWG, despre decizia de a deschide în Iași un centru Regus:

„Ne consolidăm prezența în Iași cu această nouă deschidere mult așteptată. Ca un hub important de afaceri, Iașiul este un loc fantastic pentru a ne extinde planurile. Nevoia de spații de lucru flexibile de înaltă calitate continuă să crească pe măsură ce munca hibridă devine noua normalitate. Suntem foarte încântați să colaborăm cu RMS Consulting pentru a dezvolta brandul Regus prin acest acord de management, care va adăuga un spațiu de lucru ultramodern clădirii lor.”

Munca de acasă pune presiune pe piața birourilor din Iași

Luna trecută, „Ziarul de Iași” relata că piața de birouri din Iași este pusă la grea încercare de muncă de acasă. De la pandemie încoace, tot mai multe firme caută birouri mai mici, deoarece munca hibridă a redus nevoia de spațiu pentru angajați, ne spunea atunci Marius Șandru. „Înainte de pandemie, companiile alocau între 6 și 10 metri pătrați per angajat, adică pentru 100 de angajați era necesară o suprafață de 1.000 mp. În prezent, pentru același număr de angajați, unele companii închiriază acum doar între 100 și 200 mp, ceea ce este foarte puțin. (…) Spre deosebire de anii trecuți, clienții din clădirile premium nu mai sunt exclusiv din IT, ci vedem acum și companii din consultanță financiară, proiectare, inginerie, dar și din domeniul medical, inclusiv clinici și echipamente medicale, care doresc să se extindă”, ne declara omul de afaceri.

Potrivit unui comunicat de presă al IWG, odată cu expansiunea pieței și creșterea interesului pentru munca hibridă, se preconizează că, până în anul 2030, 30% din spațiile comerciale vor fi de tip flexibil. Compania menționează că acest model de lucru poate reduce semnificativ costurile pentru companii, generând o economie medie de 10.750 de euro pe angajat, potrivit Global Workplace Analytics.

Este loc de creștere

IWG mai arată că sprijină partenerii prin acces la expertiza companiei, asistență pentru designul și amenajarea spațiilor, vânzări și marketing. În prima jumătate a anului 2024, compania și-a extins prezența în 465 de locații noi la nivel internațional. „În contextul unei tranziții continue la munca hibridă, potențialul de creștere este enorm, având în vedere totalul celor 1,2 miliarde de angajați din întreaga lume și amploarea pieței totale adresabile – de peste 1.880 de miliarde de euro”, se precizează în comunicatul de presă IWG.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii