Advertorial

Centrul de Excelență Negruzzi (P)

joi, 16 septembrie 2021, 01:50
3 MIN
 Centrul de Excelență Negruzzi (P)

Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași  anunță deschiderea  Centrului de Excelență Negruzzi, un program ambițios  care vizează performanța în educație, în continuitatea  unor activități de succes  și a unor experiențe anterioare de pregătire a elevilor în domeniul matematicii.

Centrul este coordonat de prof. dr. Camelia Gavrilă, directorul colegiului, iar Departamentul de  matematică – științe va fi coordonat științific de profesorul Adrian Zanoschi.

Consultant învățământ primar – prof. Raluca Iarovoi

Secretar științific  – prof. dr. Ioana Anton  
                    
Echipa de profesori
 
Clasa a IV-a:
Căpraru Irina, Anton Ioana, Ionesei Silviana, Precupanu Codrin, Nechita Remus, Baghiu Ciprian, Maxim Bogdan, Plugariu Andrei, Zanoschi Adrian, Iarovoi Raluca, Chirilă Laura, Savin Adriana, Andone Tudorina, Rus Mihaela, Vîlcu Gabriela, Bendescu Alina.

Clasa a III-a:
Știfiuc Gabriela, Rotaru Ana, Caras Creola, Bendescu Marius, Hudișteanu Domnica, Solomon Cristina, Rusu Coca, Manolache Mimia, Palaga Daniela, Tudose Elena, Nechifor Doina, Blăjuț Cristina, Gîtlan Nadia, Mihalache Nadia, Mustață Silvia, Cheptanariu Jenița, Balan Mona, Penu Iuliana, Doroșincă Cătălina, Dina Corina.

În anul școlar 2021-2022 se  vor organiza câte două grupe de pregătire la disciplina matematică,  pentru fiecare nivel – 50 de locuri la clasa a III-a și 50 de locuri  la clasa a IV-a.

Activitățile didactice vor presupune :
–     24 de lecții finalizate cu teme evaluate de profesorii Centrului
–    Teste periodice,  concursuri cu diplome și premii
–    Jocuri logice, probleme de perspicacitate
–    Intâlniri și dialoguri matematice cu elevii din anii de gimnaziu
–    Acordarea unui certificat/ diplomă de absolvire a cursurilor Centrului  

Testarea  elevilor pentru admiterea în Centrul de Excelență se va susține  pe data de 25 septembrie 2021, între  orele   900– 1030.

Înscrierile pentru testare se primesc în perioada  16 septembrie – 23 septembrie 2021, în intervalul orar 1000-1400.

Informații suplimentare se pot obține la secretariatul Colegiului, tel. 0232/210510.
 
“Matematica este o știință complexă, dificilă și fascinantă, un domeniu al inteligenței, al raționamentului logic, dar și al creativității și intuiției. Reușitele elevilor talentați depind  semnificativ de antrenarea lor, de activitatea consecventă, de oportunitatea de a lucra probleme interesante, coordonați de  profesori competenți. Catedra de matematică a Colegiului  Negruzzi  oferă elevilor asemenea deschideri și șanse de evoluție,  prin experiența și talentul didactic, prin consistența științifică, dar și prin bucuria sau surprizele  jocului matematic “, apreciază profesorul Adrian Zanoschi.

„De la înființarea sa în anul 1895, ctitorit de Take Ionescu, ministrul Cultelor și al Instrucțiunii Publice, susținut prin inițiativa și  perseverența lui Spiru Haret, conceput ca liceu model pentru formarea elitelor intelectuale ale timpului, Colegiul Național ”Costache Negruzzi” a promovat  constant  calitatea și excelența în educație, a modelat personalități, a conturat o cultură a studiului, a învățării.

Pregătirea și selecția  elevilor, competența și dăruirea profesorilor, identificarea unor aptitudini deosebite și  vocații  pentru diferite domenii de studiu sunt repere care asigură succesul școlii și al elevilor noaștri.

Susținut cu generozitate de Asociația Părinților din cadrul Colegiului Național ”Costache Negruzzi” Iași, Centrul de Excelență Negruzzi  va dezvolta diferite proiecte, activități, conferințe, seminarii didactice, în parteneriat cu universități, institute de cercetare și instituții de cultură pentru a asigura elevilor și profesorilor contexte de formare și dezvoltare, de exprimare  creativă“, subliniază profesor dr. Camelia Gavrilă, referindu-se la semnificațiile și proiectele acestui demers educațional orientat spre performanța intelectuală.

Comentarii