anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Eveniment

Centrul de Excelență Negruzzi (P)

GALERIE
centru excelenta negruzzi (2)centru excelenta negruzzi (1)
 • centru excelenta negruzzi (2)
 • centru excelenta negruzzi (1)
- +

Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași anunță redeschiderea Centrului de Excelență Negruzzi, un program ambițios care vizează performanța în educație, valorificarea unor activități de succes și experiențe anterioare de pregătire a elevilor în domeniul matematicii.

Centrul este coordonat de prof. dr. Camelia Gavrilă, directorul colegiului, iar Departamentul de  matematică - științe este coordonat științific de profesorul Adrian Zanoschi.

Consultant învățământ primar - prof. Raluca Iarovoi

Secretar științific  - prof. dr. Ioana Anton  
                    
Echipa de profesori

 
Clasa a IV-a:

Anton Ioana, Ionesei Silviana, Precupanu Codrin, Nechita Remus, Baghiu Ciprian, Maxim Bogdan, Plugariu Andrei, Zanoschi Adrian, Corneliu Brădățean, Iarovoi Raluca, Chirilă Laura, Savin Adriana, Andone Tudorina, Rus Mihaela, Vîlcu Gabriela, Bendescu Alina.

Clasa a III-a:

Știfiuc Gabriela, Rotaru Ana, Caras Creola, Bendescu Marius, Hudișteanu Domnica, Solomon Cristina, Rusu Coca, Manolache Mimia, Palaga Daniela, Tudose Elena, Gîtlan Nadia, Mihalache Nadia, Mustață Silvia, Cheptanariu Jenița, Balan Mona, Penu Iuliana, Doroșincă Cătălina, Dina Corina, Savu Diana, Crețu Cristina, Barbu Diana, Priceputu Monica, Buburuzanu Carmen, Nechifor Alina.

În anul școlar 2022-2023 se continuă formatul anterior – câte două grupe de pregătire la disciplina matematică,  pentru fiecare nivel – 50 de locuri la clasa a III-a și 50 de locuri la clasa a IV-a.

Activitățile didactice vor presupune:

-    24 de lecții finalizate cu teme evaluate de profesorii Centrului

-    Teste periodice,  concursuri cu diplome și premii

-    Jocuri logice, probleme de perspicacitate

-    Întâlniri și dialoguri matematice cu elevii din anii de gimnaziu

-    Acordarea unui certificat/ diplomă de absolvire a cursurilor Centrului  

Testarea  elevilor pentru admiterea în Centrul de Excelență se va susține  pe data de 24 septembrie 2022, între orele  900– 1030.

Înscrierile pentru testare se primesc în perioada 16  - 22 septembrie 2022, în intervalul orar 1000-1400.

Informații suplimentare se pot obține la secretariatul Colegiului, tel. 0232/216373 sau 0232/210510.
 
Matematica este o știință complexă, un domeniu al inteligenței, al raționamentului logic. Orice problemă inedită implică, însă, multă creativitate și intuiție. Reușitele elevilor talentați depind semnificativ de antrenarea lor, de activitatea consecventă, de oportunitatea de a lucra probleme interesante, coordonați de  specialiști competenți. Pentru profesorii pasionați din catedra de matematică a Colegiului este o bucurie să descopere interesul și aptitudinile copiilor, să cultive această pasiune pentru domeniul științific, suport important al unor succese și cariere profesionale ulterioare. Drumul de la joc, de la rezolvări aritmetice la ecuații complexe și geometrii rafinate se construiește treptat, cu migală, în dialogul nostru cu elevi inteligenți, valorificând competența, talentul didactic, pasiunea profesorilor negruzziști de matematică sau expertiza colaboratorilor din învățământul primar”, apreciază profesor Adrian Zanoschi.

Conceput ca liceu model pentru formarea elitelor intelectuale ale timpului, Colegiul Național ”Costache Negruzzi” a promovat  constant, din anul 1895,  calitatea și excelența în educație, a modelat personalități, a conturat o cultură a studiului, a pregătirii intelectuale. Selecția și antrenarea elevilor, competența și dăruirea profesorilor, identificarea unor aptitudini deosebite și vocații pentru diferite domenii de studiu sunt repere științifice și pedagogice care asigură succesul școlii și al elevilor noștri.

Susținut cu generozitate de Asociația Părinților din cadrul Colegiului Național ”Costache Negruzzi” Iași, Centrul de Excelență Negruzzi dezvoltă, cu ambiție și creativitate, diferite proiecte, activități, conferințe, seminarii didactice, în parteneriat cu universități, cu institute de cercetare și instituții de cultură pentru a asigura elevilor și profesorilor contexte de formare și dezvoltare, de exprimare  creativă, de aprofundare a cunoștințelor, de abordare inovativă a traseelor de cunoaștere“, subliniază profesor dr. Camelia Gavrilă, referindu-se la semnificațiile și proiectele integrate în acest demers educațional orientat spre performanța intelectuală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.