anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Centrul de Transfer Tehnologic de la UAIC a primit autorizare de la minister

GALERIE
Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer (CTT-iT)
 • Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer (CTT-iT)
- +

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a primit de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării autorizarea provizorie de funcţionare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer (CTT-iT), centru care are misiunea de stimula transferul tehnologic prin introducerea rezultatelor cercetărilor în circuitul economic. Noua entitate funcţionează în cadrul Facultăţii de Informatică a UAIC, colectivul fiind format din cadre didactice, cercetători, programatori şi analişti din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare.

Domeniile de specializare inteligentă vizate în cadrul centrului sunt "Tehnologii informaţionale şi de comunicaţii" (Internetul Viitorului, Tehnologii, instrumente şi metode pentru dezvoltarea de software) şi "Securitatea informatică a infrastructurilor şi serviciilor", pe viitor dorindu-se diversificarea domeniilor abordate în funcţie de specialiştii recrutaţi.

În ceea ce priveşte oferta de servicii a Centrului iTransfer, aceasta cuprinde dezvoltarea de sisteme software proprii sau în colaborare cu întreprinderile solicitante, oferirea de consultanţă IT, dar şi organizarea de traininguri profesionale, de conferinţe sau workshopuri cu specific IT sau oferirea de tutoriat pentru start-up-uri sau spin-off-uri.

"CTT-iT este o structură ce are ca scop abordarea în mod direct atât a nevoilor mediului academic pentru servicii de promovare, de aducere pe piaţă a rezultatelor cercetării şi intermedierea transferurilor tehnologice, cât şi a nevoilor întreprinderilor pentru servicii de consultanţă privind implementarea de soluţii inovatoare. Centrul iTransfer sprijină, de asemenea, şi iniţiativele antreprenoriale ale studenţilor de nivel Licenţă, Master, Doctorat în direcţia dezvoltării de produse noi, alături de personalul academic", au menţionat reprezentanţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Cei interesaţi de activităţile acestui centru pot afla informaţii suplimentare pe site-ul oficial, itransfer.space.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X