anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 19.09.2020

COMUNICAT DE PRESA

Centrul Expozițional „Moldova” poate fi un Mall al micilor fermieri

GALERIE
Centru expozitional Iasi
  • Centru expozitional Iasi
- +

Deputații Marius Bodea și Cosette Chichirău, candidații USR PLUS la președinția Consiliului Județean Iași și Primăria Iași, au susținut astăzi o conferință de presă la Centrul Expozițional „Moldova”, tema principală fiind transformarea acestei clădiri într-un Mall dedicat micilor fermieri.

 

Inaugurat la sfârşitul lui 2010, după ce s-a lucrat, cu întreruperi, timp de peste patru ani la construirea lui, Centrul Expoziţional „Moldova“ a devenit, în doar câteva luni, imaginea neputinţei administraţiei locale de a gestiona nu doar o clădire, ci o afacere mai mult decât promiţătoare la acel moment. Valoarea totală a proiectului a fost de 8,7 milioane euro, iar de la momentul inaugurării acolo au fost găzduite doar 11 evenimente.

Și, în timp ce clădiri precum Centrul Expozițional au fost lăsate de izbeliște, în Iași nu există spații adecvate de desfacere a produselor agroalimentare, pentru fermierii din județ, care să le asigure un flux constant și important de cumpărători. De asemenea, lipsa unui suport logistic, de know-how financiar și de promovare ori de specialitate face ca viața micilor fermieri să fie grea, atractivitea acestui sector economic să fie extrem de scăzută, iar accesul populației Iașului la produse proaspete să fie unul anevoios.

„O soluție ar putea fi chiar Centrul Expozițional Moldova. Spațiul generos al clădirii va fi organizat pe mai multe nivele și domenii pentru prezentarea și comercializarea produselor și serviciilor fermierilor noștri și va ajuta, totodată, la creșterea competitivității economice în domeniul agricol la nivel judetean și regional. Ca viitor președinte de Consiliu Județean, mă angajez să operaționalizez acest proiect în maximum 6 luni. Știu ce am de făcut, dar mai ales știu să lucrez cu specialiștii și cu beneficiarii acestui proiect, fermierii.

Din punctul meu de vedere, centrul ar putea fi preluat de către un operator privat sau o asociație care să îl amenajeze și să îl dezvolte. Împreună cu Cosette primar, vom oferi sprijin logistic și ne vom ocupa de amenajarea unei parcări generoase în proximitatea centrului precum și extinderea traseelor pentru mijloacele de transport în comun până în fața Centrului Expozițional, trasee ce vor acoperi zona metropolitană. Sunt absolut convins că dezvoltarea acestui Mall al fermierilor va ajuta la dezvoltarea sectorului agricol și, în timp, din această pepinieră a micilor fermieri se vor naște marii fermieri, iar atractivitatea pentru dezvoltarea micilor afaceri agroalimentare va crește.”, a declarat Marius Bodea.

“În anii următori, vor fi 80 de miliarde de euro disponibili pentru România. Nu vrem să lăsăm aceste fonduri pe mâna incompetenților care au irosit fondurile europene de până acum. Centrul Expozițional Moldova, semafoarele inteligente, Tehnopolis și multe altele sunt eșecuri uriașe pe bani mulți. Avem nevoie de o administrație competentă, cinstită și curajoasă pentru a gestiona atât fondurile europene cât și bugetul local. Viitorul Iașului depinde de noi parcuri industriale, de centre de cercetare și inovare, de o administrație digitalizată. Găștile de partid PSD-PNL nu pot oferi acest viitor, dar noi putem. Suntem o echipă tânără și dinamică, conectată la lume și la viitor și suntem gata să ne apucăm de treabă imediat!”, a precizat Cosette Chichirău.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Untură specială

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.