anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Plan anunţat ieri

Centrul Iaşului se va umple de sensuri unice. Începe montarea indicatoarelor. Iată lista străzilor!

GALERIE
sens unic
 • sens unic
- +

Practic, în afara arterelor mari precum bulevardele, zona centrală a oraşului va fi dominată de străzi cu circulaţie într-un singur sens. Numeroase sensuri unice vor fi însă şi în cartiere adiacente precum Păcurari, Canta, Dacia, Cantemir. Primăria începe montarea indicatoarelor rutiere necesare, măsurile fiind deja adoptate.

 

Primăria va institui sens unic pe mai multe străzi din oraş. Este vorba despre artere de circulaţie în cazul cărora deciziile au fost deja luate la nivelul Comisiei de resort de la municipalitate şi au fost aprobate inclusiv de Poliţia Rutieră. Astfel, în perioada următoare, vor fi montate indicatoare rutiere în acest scop.

Lista străzilor din zona centrală şi Copou

În zona centrală, sensul unic va fi instituit pe străzile Săulescu (de la intersecţia cu str. Sfântul Petru Movilă până la intersecţia cu str. Costache Negruzzi, pe sensul de urcare), Arhitect G.M. Cantacuzino (de la intersecţia străzilor Cloşca şi Iordache Lozonschi până la intersecţia cu str. Colonel Langa), Sfântul Atanasie (de la intersecţia cu Octav Botez până la intersecţia cu str. Rece), Mihai Eminescu (de la intersecţia cu str. Manolache Drăghici până în intersecţia cu str. Sărărie), Matei Millo (dinspre intersecţia cu str. Măn. Dancu până la intersecţia cu Agatha Bârsescu), Măn. Dancu (dinspre intersecţia cu str. Sfântul Sava până la intersecţia cu str. Cuza Vodă) şi Agatha Bârsescu (dinspre intersecţia cu Sfântul Sava până la intersecţia cu str. Maestrul Ion Baciu).

În Copou, în vizorul Primăriei sunt următoarele străzi: Nicolae Gane (de la intersecţia cu str. Lascăr Catargi până la intersecţia cu str. Logofăt Tăutu şi apoi, tot pe sens de coborâre, până la intersecţia cu Vasile Conta), Logofăt Tăutu (de la intersecţia cu Gane până la L. Catargi), Vasile Pogor (de la bld. Carol I - sens de urcare - până la str. Gane), o alee adiacentă str. Codrescu (sens de mers dinspre str. Oastei spre căminele studenţeşti), Titu Maiorescu (sens de mers dinspre intersecţia cu str. Doctor Victor Babeş până la intersecţia cu str. Văscăuţeanu) şi Văscăuţeanu (sens de mers dinspre intersecţia cu str. Titu Maiorescu până la intersecţia cu str. Turcu).

Alte modificări vor apărea în zona din spatele facultăţilor tehnice din Tudor Vladimirescu, sens unic fiind stabilit pentru străzile: Zimbrului (de la intersecţia cu str. Sfântul Lazăr până la intersecţia cu str. Melodiei), George Emil Palade (de la intersecţia cu str. Moldovei până la intersecţia cu str. Icoanei), Icoanei (de la intersecţia cu str. George Emil Palade până la intersecţia cu str. Heliade) şi Moldovei (de la intersecţia cu str. Heliade până la intersecţia cu str. George Emil Palade).

Modificări şi în cartierele periferice

În Dacia, sens unic va fi pe str. Columnei, de la intersecţia cu bulevardul Dacia până în intersecţia cu str. Tabacului, şi pe str. Prof. I. Simionescu, din intersecţia cu str. Vitejilor până în intersecţia cu str. Strămoşilor. Din Podu Roş, pe lista Primăriei este doar aleea Rozelor. În zona Frumoasa, sensul unic va fi instituit pe stradela Cetăţuia (dinspre intersecţia cu str. Plantelor până în intersecţia cu str. Cetăţuia) şi pe doi alei de legătură între str. Radu Vodă şi str. Dimineţii. În Păcurari, sens unic va fi pe aleea Canta: dinspre intersecţia cu str. Canta până la intersecţia cu str. Canta.

În cartierul Mircea cel Bătrân, Primăria a decis sens unic pe str. Lotrului pe sensul de mers de la de la intersecţia cu str. Crişului până la intersecţia cu str. Cerna. De asemenea, pe str. Crişului va fi sens unic dinspre str. Cerna spre Lotrului, iar pe str. Vămăşoaia sensul unic va fi dinspre Lotrului spre Crişului. În zona Cantemir, Primăria a anunţat sens unic pe aleea Decebal dinspre legătura spre bld. Cantemir şi până la intersecţia cu aleea Rozelor. Totodată, pe aceeaşi alee, dar pe tronsonul până la intersecţia cu şos. Naţională va fi, de asemenea, sens unic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.