anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Comunicat de presă

Centrul Municipal de Colectare Iași lansează un card de fidelitate ce recompensează responsabilitatea față de mediu

GALERIE
Campanie CMCI
 • Campanie CMCI
- +

La doi ani de la deschiderea primului centru municipal de colectare a deșeurilor din gospodăriile private din România, CMCI (Centrul Municipal de Colectare Iași) propune locuitorilor din municipiu un nou mecanism de incurajare a comportamentelor responsabile și prietenoase cu mediul: un card de fidelitate.

Lansat în martie 2016, Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași si SALUBRIS SA. Situat pe Stradela Grădinari nr. 26 din Iași, CMCI a colectat și continuă să colecteze deșeuri de la mii de ieșeni, dornici să transforme Iașul într-un oraș responsabil și civilizat. La CMCI populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă.

Ce este cardul de fidelitate CMCI și cum se obține

Organizatorii au pornit de la ideea că orice membru responsabil al unei comunități face două lucruri: încearcă să genereze cât mai puține deșeuri prin modul lui de viață și predă spre reciclare acele deșeurile rezultate.

Practic, începând din 5 aprilie 2018, Centrul Municipal de Colectare Iași oferă vizitatorilor un card de fidelitate, ce este nominal și va fi oferit celor care aduc deșeuri în Stradela Grădinari nr. 26. La fiecare patru vizite, ieșenii vor primi cadou o umbrelă.

Ce deșeuri se pot preda la Centrul din Stradela Grădinari nr.26?

Dacă gospodăria dumneavoastră generează plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional, electrice și baterii uzate alege să predați aceste deșeuri, în mod responsabil, la CMCI. Centrul este o soluție modernă, bine gândită, realizată cu know-how european, menita să dea o direcție civilizată și prietenoasă cu mediul deșeurilor reciclabile care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi.

Pentru mai multe detalii, www.cmciasi.ro și www.ecotic.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.