Centrul Municipal de Colectare Iași lansează un card de fidelitate ce recompensează responsabilitatea față de mediu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Centrul Municipal de Colectare Iași lansează un card de fidelitate ce recompensează responsabilitatea față de mediu

GALERIE
Campanie CMCI
  • Campanie CMCI
- +

La doi ani de la deschiderea primului centru municipal de colectare a deșeurilor din gospodăriile private din România, CMCI (Centrul Municipal de Colectare Iași) propune locuitorilor din municipiu un nou mecanism de incurajare a comportamentelor responsabile și prietenoase cu mediul: un card de fidelitate.

Lansat în martie 2016, Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași si SALUBRIS SA. Situat pe Stradela Grădinari nr. 26 din Iași, CMCI a colectat și continuă să colecteze deșeuri de la mii de ieșeni, dornici să transforme Iașul într-un oraș responsabil și civilizat. La CMCI populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă.

Ce este cardul de fidelitate CMCI și cum se obține

Organizatorii au pornit de la ideea că orice membru responsabil al unei comunități face două lucruri: încearcă să genereze cât mai puține deșeuri prin modul lui de viață și predă spre reciclare acele deșeurile rezultate.

Practic, începând din 5 aprilie 2018, Centrul Municipal de Colectare Iași oferă vizitatorilor un card de fidelitate, ce este nominal și va fi oferit celor care aduc deșeuri în Stradela Grădinari nr. 26. La fiecare patru vizite, ieșenii vor primi cadou o umbrelă.

Ce deșeuri se pot preda la Centrul din Stradela Grădinari nr.26?

Dacă gospodăria dumneavoastră generează plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional, electrice și baterii uzate alege să predați aceste deșeuri, în mod responsabil, la CMCI. Centrul este o soluție modernă, bine gândită, realizată cu know-how european, menita să dea o direcție civilizată și prietenoasă cu mediul deșeurilor reciclabile care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi.

Pentru mai multe detalii, www.cmciasi.ro și www.ecotic.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.