anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Centrul din Bucium pentru copiii supradotaţi se va extinde anul acesta

GALERIE
centru excelenta bucium
 • centru excelenta bucium
- +

Centrul de zi pentru copii supradotaţi din Bucium va intra în reparaţii. Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) va demara un proiect de reabilitare şi extindere a centrului destinat copiilor buni la învăţătură, dar proveniţi din familii sărace.

„Avem acum în centru 15 copii, din familii cu probleme. Sunt elevi buni, dar mulţi locuiesc într-un spaţiu mic, cu familii numeroase, unde nu au condiţii să înveţe. Ei vin la noi, le asigurăm o masă caldă, există cadre didactice care îi asistă la lecţii şi pregătire şcolară. La momentul respectiv, în 2007, am avut bani doar pentru înfiinţarea centrului, într-o clădire veche, nu şi pentru lucrări de reparaţii. Vrem să reabilităm clădirea şi să o extindem, pe măsura necesităţilor“, a declarat directorul DGASPC, Florin Ion.

Centrul de zi din Bucium este destinat copiilor din municipiul Iaşi şi comunele limitrofe. Proiectul DGASPC prevede reabilitarea, recompartimentarea şi dotarea centrului, capacitatea acestuia urmând să fie extinsă până la 60 de beneficiari. Lucrările ar urma să se finalizeze de preferat până la sfârşitul lunii iulie, dar nu mai târziu de 31 decembrie.

Modernizarea centrului va fi făcută în parteneriat cu Fundaţia „Hope and Homes for Children“, aceasta urmând să asigure o finanţare de 50.000 de euro. Convenţia de asociere între DGASPC şi fundaţie urmează să fie aprobată astăzi de plenul CJ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.