anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Centrul Rezidenţial Sf. Anton - Îl prețuim pe cel drag ţie!

GALERIE
IMG_4299b
 • IMG_4299b
- +

La începutul lunii mai 2015 a fost deschis în Bucium Centrul Rezidenţial ”Sf. Anton”, secție externă a Spitalului Sf. Sava, destinat persoanelor diagnosticate cu demență.

 

Diagnosticul de demență, odată stabilit de către medicul psihiatru, presupune modificarea întregii vieți a bolnavilor, dar și a familiei acestora. Principalele simptome care apar în cazul persoanelor diagnosticate cu demență sunt: deficit de orientare temporo-spațială, deficit de atenție și memorare, capacități de autoconducție și autoîngrijire reduse, interes scăzut pentru activități sociale. Tratamentul în aceste cazuri are scopul de a ameliora simptomele și de a încetini evoluția bolii, fără a putea însă vindeca aceste tipuri de afecțiuni. Din acest motiv și având în vedere modificările prin care trec pacienții, în stadiile avansate este recomandată internarea într-un centru specializat, unde aceștia să poată primi îngrijirea adecvată.

Centrul Rezidenţial ”Sf. Anton” dispune de personal medical și auxiliar foarte bine pregătit, având experiență în îngrijirea persoanelor cu acest diagnostic. Cu un număr de 45 de paturi, proiectul a fost gândit în mod integrat, urmărind să refacă sub cât mai multe aspecte viața completă a pacienților. Astfel, pe lângă tratamentul medical specializat, bolnavii beneficiază de amenajări și dotări de calitate superioară, precum și de un ambient cald, prietenos, menite a le face cât mai ușoară tranziția de la modul de viață cu care sunt obișnuiți la cel din centru.

Centrul Rezidenţial ”Sf. Anton” este amplasat într-un decor natural, menit a le oferi acestora un sentiment de familiaritate și siguranță. Principalul scop al unității este asigurarea unei calități cât mai bune a vieții fiecărui pacient în parte, indiferent de stadiul bolii.

Fiecare rezervă din acest centru este dotată cu:
- camere de supraveghere video,
- televizor LCD,
- frigider,
- grup sanitar propriu special amenajat în funcție de necesitățile fizice ale pacientului.

În cadrul centrului ca ansamblu, bolnavii beneficiază și de spațiu de socializare, terasă în aer liber, foișor și spații verzi special amenajate, pe lângă dotările aferente fiecărei rezerve.

De asemenea, întreaga echipă are în vedere menținerea unei relații strânse cu membrii familiei pacientului. În plus, se asigură o perioadă nelimitată de internare, precum și transportul pacienților cu ambulanțele proprii. În acest fel, se dorește a se avea grijă atât de bolnav, cât și de cei dragi lui.

 

Centrul Rezidenţial ”Sf. Anton” este parte a grupului de firme Iașisting și este localizat în Iași, Aleea Piatra Sfântă, nr. 33.
Mai multe detalii puteți obține la tel. 0232/230332 sau 0332/882865 și pe www.sfantulantoniasi.ro .

 


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.