anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Centura Ocolitoare a Municipiului Iași, o prioritate pentru administrația liberală de la Consiliul Județean (P)

GALERIE
Alexe
 • Alexe
- +

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, alături de Vicepreședintele Sorin Afloarei și proiectantul Centurii Uşoare de Ocolire a municipiului Iaşi au efectuat o vizită de lucru chiar pe ruta ce va străbate comunele Popricani, Rediu, Lețcani, Horlești, Voinești, Mogoșești, Ciurea, Bârnova, Tomești și Holboca. Împreună cu primarii unităților administrativ teritoriale s-au identificat și discutat probleme și soluții în privința realizării acestui proiect major pentru județul nostru, Centura Ocolitoare a Municipiului Iași fiind o parte a întregului proiect de dezvoltare a județului nostru prin modernizarea infrastructurii rutiere și conectarea întregii zone metropolitane.

Prin vizita realizată pe traseul ce cuprinde 73 de km de drum județean am stabilit între Consiliul Județean Iași și proiectant o relație de coordonare între Consiliul Județean Iași, primăriile implicate și proiectant pentru a ne asigura că stabilim încă de la început care sunt necesitățile și prioritățile pentru fiecare comunitate, de la cum va arăta drumul județean, la intervenția asupra structurilor de rezistență, la amenajarea stațiilor de transport în comun, a zonelor pietonale sau a pistelor de bicicletă. În acest fel, intrăm din start în linie dreaptă cu proiectarea centurii, reducând din birocrație, care știm cât de mult poate să îngreuneze un proiect de o asemenea anvergură. În momentul candidaturii mele pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași, mi-am asumat în fața tuturor ieșenilor că infrastructura rutieră va beneficia de importante îmbunătățiri, decongestionarea traficului și asigurarea siguranței cetățenilor pe șoselele din județul Iași fiind un punct important în programul de guvernare locală a PNL Iași. Dragi ieșeni, avem un obiectiv comun. Și eu, și dumneavoastră, și echipa liberală ne dorim dezvoltarea județului nostru. Aveți încredere că împreună vom putea crea aici o comunitate care să arate exact așa cum ne dorim.” menționează Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.