Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 01.12.2023

Centura Ocolitoare a Municipiului Iași, o prioritate pentru administrația liberală de la Consiliul Județean (P)

GALERIE
Alexe
  • Alexe
- +

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, alături de Vicepreședintele Sorin Afloarei și proiectantul Centurii Uşoare de Ocolire a municipiului Iaşi au efectuat o vizită de lucru chiar pe ruta ce va străbate comunele Popricani, Rediu, Lețcani, Horlești, Voinești, Mogoșești, Ciurea, Bârnova, Tomești și Holboca. Împreună cu primarii unităților administrativ teritoriale s-au identificat și discutat probleme și soluții în privința realizării acestui proiect major pentru județul nostru, Centura Ocolitoare a Municipiului Iași fiind o parte a întregului proiect de dezvoltare a județului nostru prin modernizarea infrastructurii rutiere și conectarea întregii zone metropolitane.

Prin vizita realizată pe traseul ce cuprinde 73 de km de drum județean am stabilit între Consiliul Județean Iași și proiectant o relație de coordonare între Consiliul Județean Iași, primăriile implicate și proiectant pentru a ne asigura că stabilim încă de la început care sunt necesitățile și prioritățile pentru fiecare comunitate, de la cum va arăta drumul județean, la intervenția asupra structurilor de rezistență, la amenajarea stațiilor de transport în comun, a zonelor pietonale sau a pistelor de bicicletă. În acest fel, intrăm din start în linie dreaptă cu proiectarea centurii, reducând din birocrație, care știm cât de mult poate să îngreuneze un proiect de o asemenea anvergură. În momentul candidaturii mele pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași, mi-am asumat în fața tuturor ieșenilor că infrastructura rutieră va beneficia de importante îmbunătățiri, decongestionarea traficului și asigurarea siguranței cetățenilor pe șoselele din județul Iași fiind un punct important în programul de guvernare locală a PNL Iași. Dragi ieșeni, avem un obiectiv comun. Și eu, și dumneavoastră, și echipa liberală ne dorim dezvoltarea județului nostru. Aveți încredere că împreună vom putea crea aici o comunitate care să arate exact așa cum ne dorim.” menționează Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri