Centura uşoară a Iaşului ce ar urma să fie închisă de A8 - prima licitaţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Centura uşoară a Iaşului ce ar urma să fie închisă de A8 - prima licitaţie

GALERIE
centura usoara
  • centura usoara
- +

Este vorba de refacerea a 73 km de drum judeţean care ocoleşte Iaşul de la nord, din Vânători, pe la vest şi sud, până la Holboca.

La o săptămână după aprobarea finanţării prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, a fost lansată prima licitaţie pentru proiectul Centurii de trafic uşor a municipiului Iaşi. Este vorba de refacerea a 73 km de drum judeţean care ocoleşte Iaşul de la nord, din Vânători, pe la vest şi sud, oprindu-se în Holboca.

Pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, Consiliul Judeţean va primi o finanţare de 7,89 milioane de lei prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, la care va adăuga o contribuţie proprie de 2 la sută. Licitaţia lansată ieri vizează atribuirea contractului de achiziţie publică de servicii de proiectare constând în Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire şi DTOE, inclusiv verificarea tehnică a proiectului tehnic şi asistenţă tehnică pe timpul execuţiei lucrărilor.

„Obţinerea avizelor intră în sarcina contractantului, taxele necesare pentru obţinerea acestora vor fi decontate ulterior de achizitor în baza documentelor justificative“, se precizează în anunţul de pe platforma electronică de achiziţii publice.

Licitaţia începe de la valoarea estimată de 6,63 milioane de lei (fără TVA). Componenta financiară a ofertelor contează în proporţie de 90 la sută, iar termenul de înscriere în procedura de atribuire este 30 august. Câştigătorul urmează să fie anunţat cel mai târziu în ianuarie, iar durata contractului va fi de 29 de luni.

Traseul începe de la Vânători şi continuă spre Leţcani 16,3 km pe DJ 248B (Horleşti-Bogonos), apoi pe DC 26B până la Voineşti (16,57 km) şi 2,2 km în Voineşti (DJ 248A). De aici, va urma traseul Voineşti-Mânjeşti-Budeşti (6 km pe DJ 248F), Budeşti-Piciorul Lupului-Ciurea (10,5 km pe DJ 248C), Ciurea-Bârnova-Tomeşti-Holboca (19 km pe DJ 248D) şi încă 2,4 km din Holboca până la intrarea în municipiul Iaşi, pe DJ 249A. Pe traseul Holboca - Vânători, traseul acestei „centuri“ ar urma să fie închis de viitoarea autostradă A8.

Realizarea efectivă a lucrărilor a fost estimată la 50 de milioane de euro, bani pe care cei de la CJ speră să-i obţină prin Programul Sectorial de Transport.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.