Ceramist european renumit originar din Iaşi, Doctor Honoris Cauza la Universitatea de Arte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ceramist european renumit originar din Iaşi, Doctor Honoris Cauza la Universitatea de Arte

GALERIE
Ailincai
 • Ailincai
- +

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi (UNAGE) a acordat ieri, 19 aprilie 2018, distincţia de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Cornel Ailincăi, ceramist, pictor şi grafician, precum şi cadru didactic la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Decernarea a avut loc la sediul rectoratului UNAGE, de la ora 11, laudatio fiind prezentat de prof.dr. Valentin Sava. Prof.dr. Cornel Ailincăi este absolvent al Liceului de Arte Plastice „Octav Băncilă“ din Iaşi, al Institutului de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu“ din Cluj-Napoca, la specializarea Ceramică-Sticlă-Metal, continuându-şi apoi studii la Istituto Statale per la Ceramica „Gaetano Ballardini“, Faenza şi la Accademia di Belle Arti „Loggetta Lombardesca“, Ravena, Italia.

„Are o prodigioasă carieră de profesor universitar titular, conducător de diplome de licenţă şi master în ceramică la catedra de Ceramică-Sticlă a Universităţii de Arte şi Design Cluj-Napoca, unde a activat şi ca Decan al Facultăţii de Arte Decorative şi Design, Director al Programului de Master, precum şi conducător de studii doctorale. Din anul 2000, este fondator şi preşedinte al Fundaţiei de Ceramică CERAMART, care are ca obiectiv, printre altele, monitorizarea tuturor manifestărilor din domeniu, din ţară şi străinătate - expoziţii, workshop-uri, simpozioane, rezidenţe de artist, conferinţe, publicaţii de specialitate, mediatizarea cercetărilor avansate din punct de vedere al inovaţiei în plan artistic, experimental şi tehnic“, au precizat reprezentanţii UNAGE. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X