Cerc metodic despre „Bullying şi ciberbullying“

miercuri, 27 februarie 2019, 21:44
1 MIN
 Cerc metodic despre „Bullying şi ciberbullying“

Peste 200 de profesori, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai şcolilor din mediul urban şi rural, dar şi specialişti în educaţie, au participat în cursul zilei de ieri la un cerc metodic al profesorilor coordonatori din comisia de prevenire şi reducere a violenţei din şcoli. Manifestarea, aflată la cea de-a IV-a ediţie, s-a desfăşurat la Colegiul „Richard Wurmbrand“ din Iaşi.

În cadrul acesteia, s-au discutat diferite aspecte referitoare la tema din acest an, „Bullying şi ciberbullying – faţă în faţă cu realitatea“. Activităţile şi discuţiile au avut loc în intervalul orar 13.00 – 15.00, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, în calitate de organizator, alături de partenerii instituţiei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, dar şi ONG-uri implicate în prevenirea fenomenului de violenţă în mediul şcolar precum Salvaţi Copiii sau Asociaţia ROR, analizând situaţia de la nivelul judeţului şi principalele probleme cu care se confruntă unităţile şcolare.

De asemenea, au fost prezentate şi priorităţile instituţionale privind creşterea siguranţei elevilor în mediul şcolar, dar şi programele şi activităţile destinate prevenirii fenomenului de bullying. Alături de ceilalţi vorbitori, inspectorul şcolar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, a prezentat strategia Strategia antibullying a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. În cadrul manifestării de ieri au avut loc şi activităţi practice, în cadrul cărora s-au implicat profesori, elevi din Consiliul Judeţean al Elevilor şi consilieri şcolari. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii