Cercetătorii britanici au stabilit legătura dintre poluare şi email
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Cercetătorii britanici au stabilit legătura dintre poluare şi email

GALERIE
email
  • email
- +

Folosirea hârtiei nu este în niciun caz benefică naturii, dar nici schimbul excesiv de mailuri nu este cu adevărat prietenos cu mediul. De la politeţe la protecţia mediului n-ar fi decât un pas. Se pare că la această concluzie au ajuns cercetătorii. Pentru că, spun ei, dacă am renunţa la trimiterea de mailuri inutile, cum ar fi cele prin care răspundem cu un simplu „mulţumesc”, ar fi un gest simplu şi în acelaşi timp eficient pe care l-am putea face pentru mediu. Emisiile de dioxid de carbon s-ar reduce semnificativ.

Trimiterea de miliarde de mailuri pe zi, folosirea serverelor şi a diferitelor instrumente digitale contribuie în mod semnificativ la emisiile de gaze cu efect de seră. În 2019, o agenţie specializată din Franţa a ajuns la concluzia că poluarea digitală reprezenta 4 la sută din emisiile totale de CO2 din lume, în condiţiile în care traficul aerian contribuia cu 3 la sută la aceste emisii.

O echipă de cercetători din Marea Britanie care studiază schimbările climatice a ajuns la concluzia că zilnic se trimit milioane de e-mailuri inutile, unele conţinând un simplu „Mulţumesc”. Un studiu a arătat că dacă toţi britanicii ar trimite cu un mail mai puţin pe zi, s-ar emite cu 16 tone mai puţin dioxid de carbon, adică echivalentul a peste 80.000 de curse de avion între Londra şi Madrid. În Franţa, potrivit studiului din 2019, se trimit zilnic 1,4 miliarde de e-mailuri, iar 75 la sută dintre ele reprezintă spam. 

Specialiştii au calculat că un e-mail simplu, fără fotografie ataşată, generează în medie 4 grame de dioxid de carbon de când pleacă de la expeditor, trece prin diferite centre de date şi până ajunge la destinaţie şi este deschis. 

Cititi materialul integral pe digi24.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.