Cercetătorii postdoctorali vor să dea "Cuza" în judecată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Cercetătorii postdoctorali vor să dea "Cuza" în judecată

Ei acuză că nu le sunt plătite toate cele şapte burse restante cu toate că solicitarea de rambursare depusă de instituţie pentru fondurile UE a fost aprobată.

GALERIE
cercetare-posdru
  • cercetare-posdru
- +

Cercetătorii postdoctorali de la Universitatea „Al. I. Cuza” se arată tot mai nemulţumiţi de la o zi la alta. Foştii beneficiari ai proiectului POSDRU „Dezvoltarea capacităţii de inovare şi creşterea impactului cercetării prin programe post - doctorale”, 80 la număr, vor să-şi primească toate cele şapte burse restante, mai ales că perioada de implementare a programului s-a încheiat pe 31 martie.

În caz contrar, postdoctoranzii plănuiesc să acţioneze instituţia în instanţă. „În continuare îmi susţin acuzaţiile pe care le aduc la adresa universităţii şi a managementului proiectului nostru, referitor la neplata burselor. Am fost anunţaţi că cererea de rambursare numărul 4 a primit bun de plată. Cu toate acestea se tervigersează această redirecţionare a burselor către conturile noastre. Dorinţa noastră este ştim ce se întâmplă şi ca toate bursele să ne fie plătite acum, din această tranşă. Dacă nu vom fi înţeleşi, vom înainta o cerere către instanţă”, arată Narcisa Vrînceanu, beneficiar al respectivului proiect. Cercetătorii subliniază faptul că ei şi-au îndeplinit la timp sarcinile, iar indicatorii de calitate au respectat condiţiile impuse prin contract. Ca răspuns pentru activitatea lor, ei îşi cer drepturile băneşti, bursa lunară fiind de 1000 de euro. „Aşteptăm să se ramburseze şi cererea 5, pe care am depus-o şi atunci le vom da toate restanţele. Vineri se va decide câte burse primesc din banii deja rambursaţi. Îmi pare foarte rău că în loc să vină să discute cu mine sau cu cei care se ocupă de partea financiară a proiectului, ascultă tot felul de bârfe”, punctează Dumitru Luca, manager de proiect şi prorector UAIC.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.