anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Cercetătorii postdoctorali vor să dea "Cuza" în judecată

Ei acuză că nu le sunt plătite toate cele şapte burse restante cu toate că solicitarea de rambursare depusă de instituţie pentru fondurile UE a fost aprobată.

GALERIE
cercetare-posdru
 • cercetare-posdru
- +

Cercetătorii postdoctorali de la Universitatea „Al. I. Cuza” se arată tot mai nemulţumiţi de la o zi la alta. Foştii beneficiari ai proiectului POSDRU „Dezvoltarea capacităţii de inovare şi creşterea impactului cercetării prin programe post - doctorale”, 80 la număr, vor să-şi primească toate cele şapte burse restante, mai ales că perioada de implementare a programului s-a încheiat pe 31 martie.

În caz contrar, postdoctoranzii plănuiesc să acţioneze instituţia în instanţă. „În continuare îmi susţin acuzaţiile pe care le aduc la adresa universităţii şi a managementului proiectului nostru, referitor la neplata burselor. Am fost anunţaţi că cererea de rambursare numărul 4 a primit bun de plată. Cu toate acestea se tervigersează această redirecţionare a burselor către conturile noastre. Dorinţa noastră este ştim ce se întâmplă şi ca toate bursele să ne fie plătite acum, din această tranşă. Dacă nu vom fi înţeleşi, vom înainta o cerere către instanţă”, arată Narcisa Vrînceanu, beneficiar al respectivului proiect. Cercetătorii subliniază faptul că ei şi-au îndeplinit la timp sarcinile, iar indicatorii de calitate au respectat condiţiile impuse prin contract. Ca răspuns pentru activitatea lor, ei îşi cer drepturile băneşti, bursa lunară fiind de 1000 de euro. „Aşteptăm să se ramburseze şi cererea 5, pe care am depus-o şi atunci le vom da toate restanţele. Vineri se va decide câte burse primesc din banii deja rambursaţi. Îmi pare foarte rău că în loc să vină să discute cu mine sau cu cei care se ocupă de partea financiară a proiectului, ascultă tot felul de bârfe”, punctează Dumitru Luca, manager de proiect şi prorector UAIC.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X