anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Ceremonia de deschidere a noului an universitar de la TUIASI, „în inima campusului”

GALERIE
tuiasi-deschidere (1)
 • tuiasi-deschidere (1)
- +

Pentru al doilea an la rând, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași începe noul an universitar în inima campusului, între studenți.

Vineri, 1 octombrie, de la ora 11.00, în spațiul verde dintre căminele T9 și T10, conducerea TUIASI - studenți și profesori - vor da startul oficial noului an universitar. Participarea la eveniment va fi îngrădită de aceleași restricții sanitare impuse de pandemia COVID-19 precum deschiderea din anul anterior, iar în fața scenei au fost amplasate peste 500 de scaune pentru invitați și o parte dintre profesorii și studenții care vor lua parte la eveniment.

Vor participa reprezentanți ai universităților și ai Inspectoratului Școlar Județean din Iași, Mihai Chirica, primarul municipiului, dar și mai mulți parteneri ai Politehnicii ieșene. Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, spune că ceremonia de deschidere a anului universitar a fost gândită într-un spațiu deschis pentru a putea participa cât mai multe persoane, într-o context cât mai sigur.

„În tot acest context pandemic, care ne forțează să ne transferăm activitățile într-o lume virtuală, rămânem credincioși ideii că «împreună» înseamnă «față în față». De aceea, am gândit festivitatea de deschidere într-un format «împreună», în spațiul deschis și frumos al Campusului studențesc. Respectând prevederile sanitare, festivitatea va reuni atât cadre didactice, studenți, cât și o parte dintre partenerii noștri din mediul academic, economic sau dintre autoritățile locale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

În această perioadă, TUIASI desfășoară procesul de cazare al studenților în campusul universitar, un proces care se realizează aproape integral online. Tinerii care au dorit cazare s-au înscris pe o listă, au primit un email cu numele căminului și numărul camerei unde au fost repartizați, precum și ziua și ora când trebuie să se prezinte pentru a-și ridica cheia de la administrație. De altfel, la deschiderea anului, invitați speciali vor fi „bobocii” care pășesc pentru prima dată în universitate.

„Cu acest prilej, mesajele noastre se vor îndrepta către cei 5000 de boboci care abia încep să descopere universitatea noastră, dar și către studenții care, deși nu mai sunt demult boboci, încă mai au multe de descoperit. Ca în fiecare an, momentul central al festivității de deschidere îl va reprezenta premierea celor mai merituoși studenți, în această activitate fiind susținuți de partenerii noștri”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Senatul TUIASI a aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind modul în care se vor desfășura activitățile didactice în noul an universitar, în context pandemic. Astfel, TUIASI va aplica un sistem hibrid, dar care va impune prezența fizică a tuturor studenților în Iași: toate cursurile de la cele 11 facultăți ale Politehnicii ieșene vor fi susținute în sistem online, în timp ce activitățile cu aplicare practică – laboratoare, seminarii, proiecte, ore de sport – vor fi desfășurate față în față, cu prezența fizică a studenților și profesorilor.

Odată cu 1 octombrie 2021, studenții din toți anii de studiu de la toate ciclurile – licență, masterat, doctorat – vor participa fizic la toate activitățile care impun prezența acestora, cu excepția situațiilor justificate, precum îmbolnăvirea sau accesarea unei mobilități tip Erasmus+.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.