Ceremonie comună de predare – primire a colanului la Cluburile Rotary din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Comunicat de presă (P)

Ceremonie comună de predare – primire a colanului la Cluburile Rotary din Iași

GALERIE
Rotary
  • Rotary
- +

S-a încheiat încă un an rotarian în folosul comunității. Ieri, pe data de 3 iulie 2019, în cadrul unui eveniment de gală desfășurat la restaurantul „La Castel”, a avut loc predarea de mandat (rotirea colanelor) a celorlalte cinci cluburi Rotary din Iași, precum și a cluburilor Rotaract și Interact Iași. Ceremonia a fost precedată de discursuri ale invitaților - Martha Maria Mocanu (Past District Governor în mandatul 2008-2009) și Adrian Sachelarie (Past Assistent Governor în mandatul 2018 - 2019)

Peste 150 de membri din Clubul Rotary Iași, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Rotary Curtea Domnească, Clubul Rotary Copou și Club Rotary Junimea, dar și din cele opt cluburi Rotaract și Interact (ramurile tinere ale mișcării rotariene) ieșene au participat la ceremonie. Președinții în funcție au predat însemnele rotariene celor ce vor coordona în anul 2019-2020 activitățile. Mandatul preşedinţilor este de un an şi pot avea această funcție doar o singură dată în viaţă, potrivit regulamentului rotarian.

"Rotary este o organizaţie internaţională ce cuprinde membri marcanţi din toate domeniile de activitate, care are drept scop asigurarea de servicii umanitare, încurajarea unor înalte standarde de etică şi promovarea păcii şi bunăvoinţei în întreaga lume. Rotary Connects the World, tema sub care își va va desfășura activitățile clubul în mandatul 2019-2020, este, în același timp, și o filosofie prin care membrii sunt invitați să își unească forță pentru ca ațiunile lor să aibă un impact cât mai mare în comunitate”, precizează reprezentanții cluburilor Rotary din Iași.

Predarea de mandat reprezintă un prilej de a privi în retrospectivă la proiectele președinților care și-au închieiat activitatea, dar și de a reflecta la perspectivele pentru noul an rotarian. În cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai importante activități ale cluburilor Rotary din Iași în anul rotarian 2019 - 2020. Printre acestea se numără Gala Caritabilă RotaCardio (prin care au fost mobilizați în jur de 70.000 de dolari pentru sprijinirea Insitutului de Boli Cardiovasculare din Iași), Bursele Rotary Academica (prin care 10 tineri cu posibilități financiare reduse sunt sprijiniți cu o bursă de 1.000 de lei/lună pe parcursul întregului an universitar), Semimaraton Iași (eveniment sportiv ce sprijină copiii cu risc de abandon școlar) și multe alte acțiuni ale cluburilor, comune sau districtuale.

Noii președinți (Gabriel Crumpei – Club Rotary Iași, Doina Bălășescu – Club Rotary Iași 2000, Radu Ciorap – Club Rotary Curtea Domnească, Ciprian Rezuș– Club Rotary Copou și Alexandru Maxim -Rotary Club Iași Junimea) și-au asumat rolul de a continua proiectele începute, de a le dezvolta și de a iniția altele noi, toate în spiritul valorilor comune rotariene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.