anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Ceremonie de rotire a colanului şi de schimbare a mandatului preşedinților cluburilor Rotary din Iași

GALERIE
rotary iasi, rotire sefie
 • rotary iasi, rotire sefie
- +

S-a încheiat încă un an rotarian în care membrii cluburilor Rotary din Iași și-au continuat misiunea de a servi comunității. La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unui eveniment special, a avut loc ceremonia de transfer a mandatelor președinților cluburilor Rotary, Rotaract și Interact din Iași.

Ceremonia de rotire a colanelor, care marchează predarea ștafetei către noii președinți de cluburi, are loc anual conform principiului de bază rotarian de rotire a președinților. Peste 250 de membri din Clubul Rotary Iași, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Rotary Iași Curtea Domnească, Clubul Rotary Copou și Club Rotary Junimea, dar și din cluburile Rotaract și Interact (ramurile tinere ale mișcării rotariene ieșene) au participat la ceremonie. Președinții în funcție au predat însemnele rotariene celor ce vor coordona în anul 2022-2023 activitățile cluburilor. Mandatul preşedinţilor este de un an şi pot avea această funcție doar o singură dată în viaţă, potrivit regulamentului rotarian.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența unor invitați speciali, care au transmis mesaje noilor președinți și rotarienilor prezenți la eveniment: PDG Martha Maria Mocanu, PDG Daniel Tănase, PDG Daniel Condurache și Florin Mindirigiu (Guvernator Nominalizat 2024 - 2025). Evenimentul a fost găzduit de Bogdan Mindirigiu, Asistent Guvernator.

„Rotary Helping Ukraine” - un proiect pivot al cluburilor din Iași

Anul rotarian 2021 - 2022 a fost un an al provocărilor, în contextul internațional și sanitar actual.

Membrii cluburilor Rotary, Rotaract și Interact din Iași și-au continuat însă misiunea de a servi interesului public, au continuat proiectele tradiționale și chiar au demarat unele noi. La începutul anului, conflictul de la granița României și criza umanitară din Ucraina a determinat cele cinci cluburi din Iași să demareze o inițiativă rapidă de consiliere și sprijin a refugiaților, care s-a concretizat în proiectul „Rotary Helping Ukraine”.

Acțiunile s-au concentrat în direcția creării unui fond de urgență, pentru oferirea de consiliere și sprijin umanitar refugiaților și lansarea Centrului de Informare și Suport Iași-Ucraina. Proiectul este încă în derulare, periodic fiind expediate în Ucraina ajutoare umanitare sub formă de alimente, materiale neperisabile și medicamente. Cluburile și-au continuat în acest timp și proiectele fanion: Semimaratonul Iașului (Rotary Iași Copou), Bursele Rotary Academica (Rotary Iași Curtea Domnească), Diamond Heart (Rotary Iași 2000), Promenada Inimilor (Rotary Iași), În ajutorul lui Moș Nicolae (Rotary Junimea).

Cine sunt noii președinți

Schimbarea de mandat a fost un prilej pentru noii președinți de a-și asuma continuarea proiectelor începute și de a iniția altele noi, toate în spiritul valorilor comune rotariene.

Noii președinți sunt: Rotary Club Iași - Cătălina Georgescu Arsenescu, care preia mandatul de la Ioana Gamen; Rotary Club Iași 2000 - Alexandru Ciochină, care preia mandatul de la Magdalena Iorga; Rotary Club Iași Curtea Domnească - Doru Ochiuz, care preia mandatul de la Dan Zaharia;  Rotary Club Iași Copou - Sorin Anton, care preia mandatul de la Sorin Crăciunescu; Rotary Club Iași Junimea - Mihai Tarasi, care preia mandatul de la Alina Apetrei. În mandatul 2022 - 2023, tema anului va fi „Imagine Rotary”, care îndeamnă rotarienii la a reimagina și reproiecta lumea și la a contribui la schimbarea sa în bine.

Noul an rotarian vine și cu o premieră: prima femeie presedinte al Rotary International, Jennifer Jones.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.