anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

COMUNICAT DE PRESA

Ceremonie pentru medicii şi asistentele din Republica Moldova veniţi la Iaşi să-şi ajute colegii

GALERIE
medici Republica Moldova
 • medici Republica Moldova
- +

Astăzi, 15 noiembrie 2021, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihail Sturdza” al judeţului Iaşi, în prezenţa inspectorului general al IGSU, general-maior Dan-Paul IAMANDI, şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI din Republica Moldova, general-maior Mihail Sofronie HARABAGIU, a prefectului Judeţului Iaşi, Marian GRIGORAŞ, medicului şef UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, directorului D.S.P. Iaşi, dr. Vasile Cepoi, managerului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" Iaşi dr. Florin Roşu, inspectorului şef al ISU Iaşi, colonel Ionuţ-Ciprian Grădinaru şi a altor oficialităţi locale, au participat la ceremonia de înmânare a meritelor deosebite personalului medical participant din perioada a doua în lupta cu noul coronavirus.

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru eforturile lor, prefectul judeţului Iaşi, domnul Marian Grigoraş, alături de oficialităţi ieşene, la finalul misiunii, din partea autorităţilor locale şi judeţene – a înmânat distincţii de onoare personalului participant, iar domnul general-maior Dan-Paul IAMANDI, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a înmânat distincţii de onoare din partea DSU echipelor medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii şi IGSU al MAI din Republica Moldova care au sprijinit statul român în lupta cu pandemia de Covid-19, în perioada 18 octombrie – 15 noiembrie 2021.

La data de 18 octombrie 2021, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adopta Hotărârea nr. 89 din 18.10.2021 privind acceptarea asistenţei internaţionale oferită României de Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19, la propunerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din Republica Moldova şi oferta de asistenţă internaţională transmisă de ministrul sănătăţii din Republica Moldova ambasadorului României, constând în punerea la dispoziţie a unei echipe medicale împreună cu echipaje SMURD care să sprijine unităţile spitaliceşti la îngrijirea pacienţilor cu COVID-19.

Misiunea umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale din România, la Iaşi, în criza sanitară cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2, a avut loc sub egida Uniunii Europene prin instrumentul de finanţare ESI (European Civil Protection And Humanitarian Aid Operations - Emergency Support Instrument).

Relaţiile bilaterale strâns legate între România şi Republica Moldova continuă să urmărească de o manieră prioritară acordarea de sprijin comun, la nevoie, în spiritul relaţiei speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură. Respect Republica Moldova!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.