anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ceremonii militare și religioase pentru eroii români la Iași

GALERIE
coroane flori pt eroi deroi si militarimilitarmilitari 1militari
  • coroane flori pt eroi d
  • eroi si militari
  • militar
  • militari 1
  • militari
- +

Joi, 6 iunie, de Ziua Înălțării Domnului, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” a organizat ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane și jerbe de flori pentru a marca Ziua Eroilor. Manifestările au avut loc la Cimitirul Eternitatea, Cimitirul Evreiesc, Cimitirul Eroilor Neamului din Lețcani și la alte monumente dedicate eroilor din Iași. La ceremonii au participat reprezentanți ai administrației publice locale și județene, parlamentari, veterani de război, precum și reprezentanți ai instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Primarul Mihai Chirica a afirmat că, dincolo de semnificația acestei zile, este important ca tinerele generații să cunoască și să conștientizeze importanța faptelor eroilor neamului românesc. ”Au trecut 160 de ani de la Unirea Principatelor, 142 de ani de la dobândirea Independenței României, 101 ani de la Marea Unire, 74 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial și instalarea regimului bolșevic și 30 de ani de la falimentul comunismului și revoluția din decembrie 1989 – ca să trec în revistă doar câteva momente esențiale ale istoriei naționale.

Pentru unii aceste cifre nu reprezintă altceva decât simple intervale de timp; pentru alții – pentru cei care iubesc sincer acest popor și această țară - înseamnă reperele unei memorii mereu vii!”, a spus primarul Mihai Chirica.

S-au depus coroane de flori la Parcela Eroilor Români din al II-lea Război Mondial și la mormântul Eroului slt. (p.m.) Bogdan Hâncu, la Parcela Militarilor Ruși din cele două Războaie Mondiale, la Parcela Eroilor Francezi din Primul Război Mondial și la Parcela Militarilor Germani din al II-lea Război Mondial din Cimitirul Eternitatea. De asemenea, au avut loc ceremonii de depuneri de coroane și jerbe de flori și în Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari, Cimitirul Eroilor Neamului din Lețcani, Monumentul-Mausoleu-Galata, Monumentul Eroilor Bisericii Spitalului Socola „Schimbarea La Față”, Monumentul Eroilor Bisericii „Sfântul Duh” din cartierul Bucium, precum și Cimitirul Eroilor din comuna Rediu.

FOTO: pagina de FB a Primăriei Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.