anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cerere de acreditare pentru programe în limba engleză, la UMF

GALERIE
Medicina Iasi
 • Medicina Iasi
- +

Facultatea de Bioinginerie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a cerut acreditare de la Agenţia Română pentru Asigurare Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru două programe de studiu în limbă engleză, unul la nivel de licenţă şi unul pentru master. 

Cel de la licenţă se va numi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, iar masterul va purta numele de Biomedical Engineering. „Formarea de specialişti fiziokinetoterapeuţi înalt calificaţi reprezintă o cerinţă obligatorie pentru asigurarea unor tratamente de calitate în instituţiile medicale, baze de tratament şi recuperare din policlinici şi spitale, în staţiuni balneoclimaterice, cabinete şi servicii private de refacere şi recuperare, în instituţii de ocrotire şi asistenţă socială, sanatorii şi centre speciale de tratament pentru copii, situate în spaţiul UE, şi nu numai“, a declarat prof.dr. Anca Galaction, decan al Facultăţii de Bioinginerie de la UMF.

Despre programul de master, aceasta a precizat că domeniul în care vor fi pregătiţi tinerii care vor urma Biomedical Engineering este una a viitorului, spre care se îndreaptă multe centre de învăţământ şi de cercetare din lume. „Iniţierea programului de studii de masterat Biomedical Engineering este oportună în contextul în care, la nivel naţional şi european, domeniul bioingineriei, al aplicaţiilor moderne în medicină, sunt considerate o prioritate, atât pentru dezvoltarea sectorului economic, cât şi pentru dezvoltarea sectorului de învăţământ/cercetare şi, nu în ultimul rând, pentru a creşte calitatea vieţii prin furnizarea de servicii medicale competente“, a completat decanul.

Prof.dr. Anca Galaction a precizat că au exista în trecut solicitări pentru studii de master în limba engleză, fiindcă candidaţii nu au putut aplica la programele existente din cauza dificultăţilor de a învăţa limba română. „Candidaţii vizaţi pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare în limba engleză pot proveni din ţările europene, din Orientul apropiat, dar şi din zona de nord a Africii, şi care doresc să obţină o diplomă recunoscută în cadrul Comunităţii Europene. O altă filieră de viitori studenţi pentru această specializare ar putea fi reprezentată de elevii din ţările europene ce nu au avut acces la specializarea în ţările proprii“, a adăugat prof.dr. Anca Galaction. Aceasta a mai specificat că un studiu realizat de World Confederation of Psysical Therapy arată că cererea de specialişti fizioterapeuţi este în continuă creştere, şi că UMF Iaşi este singura instituţie din România indicată la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care pregăteşte specialişti în domeniul bioingineriei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.