Cerere de evacuare respinsă: Primăria nu a probat că e proprietara imobilului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Cerere de evacuare respinsă: Primăria nu a probat că e proprietara imobilului

GALERIE
instanta
  • instanta
- +

Primăria nu reuşeşte nici măcar să scape de locatarii ilegali din imobilele sale. Magistraţii Judecătoriei au respins o cerere a municipalităţii de evacuare a 5 oameni dintr-un spaţiu ultracentral. Motivul a fost simplu: juriştii nu au demonstrat în instanţă că spaţiul aparţine Primăriei, deci este îndreptăţită să ceară evacuarea.

Cei cinci ieşeni au făcut cerere pentru atribuirea unei locuinţe sociale încă din 2011, fără a primi un răspuns favorabil. Cinci ani mai târziu, au auzit că un imobil situat în Pasaj Cuza Vodă este liber. S-au interesat în privinţa regimului juridic al acestuia, aflând că se află în administrarea municipalităţii. S-au înscris în audienţă şi au solicitat permisiunea de a locui la parterul imobilului. De această dată, răspunsul a fost afirmativ. Nu s-a încheiat însă niciun contract de închiriere.

În octombrie 2019, Consiliul Local a discutat trecerea unor imobile din categoria spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în spaţii cu destinaţia de locuinţă. Printre ele se afla şi parterul imobilului din Pasaj Cuza Vodă nr. 1, compus din 8 încăperi cu o suprafaţă utilă de 105 mp. A fost momentul în care Primăria şi-a adus aminte că imobilul este deja ocupat. În martie anul trecut, i-au notificat pe cei cinci locatari, cerându-le să plece. Cum imobilul nu a fost eliberat, Primăria s-a adresat instanţei.

În faţa judecătorilor, locatarii au susţinut că nu primiseră nicio notificare privind evacuarea, afirmaţie contrazisă însă de actele depuse la dosar. Ca urmare, magistraţii au constatat că procedura legală, care impune o notificare prealabilă evacuării, fusese îndeplinită. Totuşi, magistraţii Judecătoriei au respins cererea de evacuare, întrucât din actele depuse de juriştii Primăriei nu rezulta că instituţia ar fi proprietară. Astfel, se menţiona că imobilul figurează în categoria "construcţii domeniul privat al statului" şi nu în cea a domeniului privat al municipiului. Prin urmare, nefiind proprietară, Primăria nu era îndreptăţită să ceară evacuarea. Judecătorii au admis excepţia lipsei calităţii procesuale active şi au refuzat evacuarea. Municipalitatea a declarat apel, dosarul urmând să intre pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.