anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

Cererea de protecţie faţă de o persoană violentă nu se aplică şi în interiorul bisericii. Libertatea religioasă primează

GALERIE
biserica
 • biserica
- +

O ieșeancă nu a reușit să-i convingă pe judecători că trebuie apărată de fostul iubit. Magistrații Judecătoriei Pașcani au respins cererea acestea de emitere a unui ordin de protecție în favoarea sa, considerând-o nejustificată.

Conform plângerii depuse de C.C., relația acesteia cu C.M.M. se încheiase vara trecută. Bărbatul nu ar fi acceptat însă situația și a început să o hărțuiască pe C.C., tânăra văzându-l pe C.M.M. în fiecare dimineață în fața blocului. Acum două duminici, C.M.M. ar fi abordat-o iar, cerându-i să reînceapă relația.

Fiind refuzat, bărbatul i-ar fi tăiat tinerei cauciucurile mașinii. Având cheia de la locuința lui C.C., bărbatul i-ar fi intrat în casă, distrugându-i din lucruri. Femeia a cerut și ca, prin ordin, să-i fie interzisă lui C.M.M. și apropierea de biserica pe care o frecventează.

În replică, apărătorul din oficiu al lui C.M.M. a afirmat că distrugerea pneurilor mașinii de către bărbat este doar o presupunere, neputând fi probată. El a arătat și că bărbatului nu i se poate limita libertatea religioasă, prin interzicerea accesului la o anumită biserică.

Magistrații Judecătoriei Pașcani au apreciat că C.C. nu a dovedit violențele, de orice natură, la care ar fi fost supusă. Cele două plângeri depuse de femeie la poliție nu au fost considerate ca suficiente pentru a dovedi fie și doar violența psihologică.

„Aceste probe nu au convins pe deplin instanța în sensul că reclamanta s-ar afla în real și iminent pericol, care să justifice emiterea unui ordin de protecție, așa cum s-a solicitat și de asemenea, neprobându-se că pârâtul ar da dovadă de un comportament violent, care i-a produs reclamantei o stare de temere reală”, au motivat judecătorii respingerea cererii. Adoptată vineri, sentința este supusă apelului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.