anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Certificat energetic pentru clădiri in București și județul Ilfov (P)

GALERIE
certificat-energetic
 • certificat-energetic
- +

Dacă aveți un imobil sau un apartament în București sau județiul Ilfov pe care doriți să îl vindeți, închiriați sau să-i faceți o renovare majoră, înseamnă că aveți nevoie și de un certificat energetic pentru acel imobil.

În aceste condiții, credem că v-ar fi utile o serie de informații succinte legate de acest document legal.

Ce este un certificat energetic pentru clădiri?

Certificatul energetic pentru clădiri este un document legal, tipărit, care arată cât de performantă din punct de vedere al consumului energetic este acea clădire sau parte de clădire (unitate a clădirii).

O unitate a clădirii este acea parte dintr-o construcție care se poate utiliza separat (un apartament, de exemplu).

Putem supune certificării întregul imobil sau doar o parte (un apartament din acel imobil).

Cine are dreptul să întocmească un certificat energetic?

Doar auditorii energetici pentru clădiri (atestați conform legii de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) au dreptul să emită acest document.

Aceștia pot avea gradul profesional I, caz în care pot elabora certificatul pentru toate tipurile de imobile, sau de gradul II, care poate realiza aceste documente doar pentru imobile cu rol rezidențial (case și blocuri de locuințe).

Dacă aveți nevoie de un certificat energetic în Ilfov sau București, puteți să apelați la Reflex Architecture SRL București (auditori energetici cu gradul profesional I), având o mare experiență în domeniu.

Cine trebuie să solicite auditorului acest document?

Proprietarul clădirii sau unității de clădire, respectiv administratorul sau investitorul (după caz) trebuie să obțină acest act.

Cum obțineți un certificat energetic?

Primul pas este alegerea unui auditor energetic atestat. Este bine să țineți seama că aceștia au dreptul să-și aleagă în mod liber ritmul de lucru și să-și stabilească tarifele după care lucrează.

După ce alegeți un astfel de specialist, acesta vă va solicita copiile unor acte ale imobilului sau apartamentului pentru care doriți să obțineți certificatul, precum și o serie de informații despre imobil.

Specialistul ales de dumneavoastră va trebui să facă o vizită pe teren (la clădire), pentru măsurători și observații.

Dacă veți apela pentru obținerea acestui document la serviciile companiei Reflex Architecture SRL, aceștia îl vor emite (pentru imobilele din București-Ilfov) în maxim 24 de ore de la primirea tuturor actelor solicitate și efectuarea vizitei la clădire.

Prețuri certificat energetic în București și Ilfov

Prețul unui astfel de document elaborat de auditorii atestați ai acestei companii pentru imobilele din București și Ilfov este accesibil, după cum urmează:

 • garsonieră: 130 lei;
 • apartamente: 2 camere-150 lei, 3 camere-160 lei, 4 camere-170 lei, 5 camere sau mai multe-180 lei;
 • case: de la 2,5 lei/m2 (negociabil);
 • alte imobile: preț negociabil, în funcție de suprafața clădirii și complexitatea lucrării.

Cât timp este valabil acest document?

Valabilitatea lui este de 10 ani de la data când a fost elaborat (înscrisă în certificat), cu excepția renovărilor majore, când pentru clădirile care au certificat în termen de valabilitate este necesar să se obțină unul nou.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.