Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Certificat energetic pentru clădiri in București și județul Ilfov (P)

GALERIE
certificat-energetic
  • certificat-energetic
- +

Dacă aveți un imobil sau un apartament în București sau județiul Ilfov pe care doriți să îl vindeți, închiriați sau să-i faceți o renovare majoră, înseamnă că aveți nevoie și de un certificat energetic pentru acel imobil.

În aceste condiții, credem că v-ar fi utile o serie de informații succinte legate de acest document legal.

Ce este un certificat energetic pentru clădiri?

Certificatul energetic pentru clădiri este un document legal, tipărit, care arată cât de performantă din punct de vedere al consumului energetic este acea clădire sau parte de clădire (unitate a clădirii).

O unitate a clădirii este acea parte dintr-o construcție care se poate utiliza separat (un apartament, de exemplu).

Putem supune certificării întregul imobil sau doar o parte (un apartament din acel imobil).

Cine are dreptul să întocmească un certificat energetic?

Doar auditorii energetici pentru clădiri (atestați conform legii de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) au dreptul să emită acest document.

Aceștia pot avea gradul profesional I, caz în care pot elabora certificatul pentru toate tipurile de imobile, sau de gradul II, care poate realiza aceste documente doar pentru imobile cu rol rezidențial (case și blocuri de locuințe).

Dacă aveți nevoie de un certificat energetic în Ilfov sau București, puteți să apelați la Reflex Architecture SRL București (auditori energetici cu gradul profesional I), având o mare experiență în domeniu.

Cine trebuie să solicite auditorului acest document?

Proprietarul clădirii sau unității de clădire, respectiv administratorul sau investitorul (după caz) trebuie să obțină acest act.

Cum obțineți un certificat energetic?

Primul pas este alegerea unui auditor energetic atestat. Este bine să țineți seama că aceștia au dreptul să-și aleagă în mod liber ritmul de lucru și să-și stabilească tarifele după care lucrează.

După ce alegeți un astfel de specialist, acesta vă va solicita copiile unor acte ale imobilului sau apartamentului pentru care doriți să obțineți certificatul, precum și o serie de informații despre imobil.

Specialistul ales de dumneavoastră va trebui să facă o vizită pe teren (la clădire), pentru măsurători și observații.

Dacă veți apela pentru obținerea acestui document la serviciile companiei Reflex Architecture SRL, aceștia îl vor emite (pentru imobilele din București-Ilfov) în maxim 24 de ore de la primirea tuturor actelor solicitate și efectuarea vizitei la clădire.

Prețuri certificat energetic în București și Ilfov

Prețul unui astfel de document elaborat de auditorii atestați ai acestei companii pentru imobilele din București și Ilfov este accesibil, după cum urmează:

  • garsonieră: 130 lei;
  • apartamente: 2 camere-150 lei, 3 camere-160 lei, 4 camere-170 lei, 5 camere sau mai multe-180 lei;
  • case: de la 2,5 lei/m2 (negociabil);
  • alte imobile: preț negociabil, în funcție de suprafața clădirii și complexitatea lucrării.

Cât timp este valabil acest document?

Valabilitatea lui este de 10 ani de la data când a fost elaborat (înscrisă în certificat), cu excepția renovărilor majore, când pentru clădirile care au certificat în termen de valabilitate este necesar să se obțină unul nou.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Mai bine pensionar, decât IT-ist

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri