Certificatul de cazier fiscal şi certificatul de atestare fiscală (I)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

ADVERTORIAL

Certificatul de cazier fiscal şi certificatul de atestare fiscală (I)

GALERIE
cazier fiscal
  • cazier fiscal
- +

Certificatul de cazier fiscal şi certificatul de atestare fiscală sunt două documente diferite.

Certificatul de cazier fiscal conţine informaţii cu privire la existenţa sau inexistenţa unor fapte ilegale pe care le poate săvârşi un contribuabil (din categoria celor cu caracter  fiscal, financiar, vamal etc.).

Certificatul de atestare fiscala arată modul de îndeplinire a obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri datorate bugetului statului.

Certificatul de cazier fiscal

În baza de date a cazierului fiscal sunt menţionaţi contribuabilii, persoane fizice şi juridice, precum şi asociaţii, acţionarii şi reprezentanţii legali ai persoanelor juridice, care au săvârşit fapte sancţionate de către normele fiscale, financiare, vamale şi cele ce ţin de disciplina financiară.

Organul fiscal competent este cel la care este înregistrat contribuabilul persoană juridică.

Solicitarea documentului se face de către contribuabilul pe baza unui formular tipizat şi gratuit. Cererea se depune la organul fiscal  la care este înregistrat acesta.

Eliberarea certificatului de cazier fiscal se face de îndată, numai personal contribuabilului, respectiv reprezentantului, sub semnătură, cu condiţia prezentării actului de identitate şi a împuternicirii, după caz.

Termenul de valabilitate al certificatului de cazier fiscal este de 30 de zile de la data eliberarii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

Termenul de soluţionare: Eliberarea certificatului de cazier fiscal se face de îndată, în prezenţa contribuabilului sau a reprezentantului acestuia.

Termenul de valabilitate al certificatului de cazier fiscal este de 30 de zile de la data eliberarii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

Termenul de soluţionare: eliberarea certificatului de cazier fiscal se face de îndată, în prezenţa contribuabilului sau a reprezentantului acestuia.

Există cazuri, expres prevăzute de lege în care certificatul de cazier fiscal se poate obţine prin Oficiul Registrului Comerţului, ca de pildă: la înfiinţarea societăţilor comerciale, la autorizarea exercitării unei activităţi independente, la cesiunea părţilor sociale sau a acţiunilor de către noii asociaţi sau acţionari, la numirea de noi reprezentanţi legali, precum şi la cooptarea de noi asociaţi sau acţionari cu prilejul efectuării majorării de capital social.

Sursa de documentare materiele oferite de ANAF.

Tel./Fax: 0232.272.065 E-mail: bcciasi@yahoo.com

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.