Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cezar Ouatu: «Am cântat la Eurovision fără să aud nimic»

GALERIE
ouatu
  • ouatu
- +

Reprezentantul României a povestit pentru Click! clipele prin care a trecut în semifinală.

Era foarte încrezător în forţele proprii înainte de semifinală, dar când a urcat pe scenă, ghinion: casca de control i-a căzut din ureche şi n-a mai auzit linia melodică pe care trebuia să interpreteze melodia „It’s My Life”. Totuşi, Cezar Ouatu a cântat impecabil şi a dus România în finala de astă seară (TVR 1, 22.00). Reprezentantul României în concursul de la Malmö a povestit în exclusivitate pentru Click! emoţiile prin care a trecut înainte şi după proba de joi seară.

Cezar, felicitări pentru rezultat. Sincer, te aşteptai să ajungi în finală?

Am avut mari emoţii. Am mizat, însă, pe vocea mea şi pe contrastul puternic dintre virilitatea mea fizică şi timbrul meu de femeie. În plus, cred în paradox.

Care a fost primul tău gând când s-a anunţat că ai trecut în finală?

Am început să plâng. Am plâns jumătate de oră. Chiar dacă mulţi mă percep ca pe un tip dur, sunt sensibil şi plângăcios. Mulţumesc României, Suediei şi tuturor celor care m-au susţinut. Sunt mândru să îmi reprezint ţara şi pe toţi cântăreţii de operă.

Ai avut parte de neprevăzut chiar când ai intrat pe scenă. Ce s-a întâmplat exact?

Exact când am intrat pe scenă, mi-am dat seama că atunci când mi-au aranjat rochia pe mine, mi-au smuls firul de la căşti. Efectiv am cântat fără să aud nimic. Mi-a picat faţa când mi-am dat seama că nu aud nimic. Am cântat fără căşti, acapella, dar, în final, a ieşit bine. Am pus în acest show toată dragostea şi sentimentele mele.

Există vreo persoană căreia ai vrea să îi mulţumeşti pentru această victorie?

Tatălui meu, care acum este în ceruri. A murit acum trei ani. Nu vreau să par patetic, dar pe mama o am aici, lângă mine. În semifinală, l-am simţit pe tata lângă mine, pe scenă. Era cel mai bun prieten al meu. Lui îi dedic această victorie.

Ai avut vreun talisman la tine care ţi-a purtat noroc?

Talismanul meu este mereu gândul la tatăl meu. De obicei, port un inel pe care îl am de la el, dar joi seară nu l-am putut pune pe deget din motive de exigenţe vestimentare.

Care sunt favoriţii tăi în concurs?

Sunt mai mulţi, dar aş nominaliza Georgia şi nu spun asta pentru că am stat lângă ei la conferinţa de presă de după semifinală. Cred că au un cântec bun. Mai îmi plac Ucraina, Malta, Norvegia...

Ai un mesaj pentru cei care te-au criticat?

Păreri bune sau rele, nu contează, important este că sunt în finală. Eu îmi doresc doar să nu dezamăgesc publicul.

Au sărbătorit cu şampanie până la 3 dimineaţa

Cezar Ouatu a sărbătorit, joi noapte, calificarea în finală alături de ceilalţi câştigători care vor merge mai departe în concurs. Aceştia s-au retras cu toţii în restaurantul de la Arena Malmo, unde au ciocnit un pahar de şampanie şi s-au felicitat reciproc pentru rezultatele obţinute. În jurul orei 02.00 (03.00, ora României, n.r.), contratenorul s-a retras la hotel.

Fiind foarte obosit, vineri dimineaţă, Cezar a dormit până mai târziu, în timp ce mama lui, care se află la Malmö pentru a-şi susţine fiul, a plecat de dimineaţă să viziteze Copenhaga, capitala Danemarcei. Ieri, Cezar a avut două repetiţii. Cea de-a doua repetiţie a fost jurizată de juriul internaţional de specialitate, care a dat deja note ce vor fi ţinute secret până astă seară. Reprezentantul României va intra în cea de-a doua parte a finalei Eurovision, respectiv pe poziţia a 14-a.

Audienţe: Sărutul finlandezelor, văzut de peste 1 milion de români

Reprezentaţia Finlandei a depăşit momentul României. Blondele nordice au convins publicul după ce s-au sărutat pasional la sfârşitul melodiei şi au primit un loc în marea finală de azi a concursului Eurovision 2013. Peste un milion de români (1.036.000) au urmărit joi seară în direct la TVR 1 prestaţia lui Cezar, reprezentantul României la Eurovision, la ora 23.20, când artistul era pe scena de la Malmö - date înregistrate la nivel naţional.

Întreaga semifinală de joi (transmisă între 22.00 şi 24.00) s-a clasat pe locul al treilea în topul audienţelor serii de 17 mai, la nivel naţional (cu o medie de 774.000 de telespectatori - 4,07% rating şi 10,6% cotă de piaţă) şi pe locul al doilea la nivel urban (cu o medie de 569.000 de telespectatori).

Tina Rizea, astrologul Click!:  «În finală nu este exclus să primească o lecţie dură»

Pretendentul român la trofeul Eurovision are Soarele în Vărsător şi Luna în Gemeni (s-a născut la 18 februarie 1980, în Ploieşti). Cu cinci planete în semne de apă şi alte cinci în semne de aer, prezintă «calitatea» de a fi mai mult declarativ, decât ambiţios. În ciuda intuiţiei deosebite, are tendinţa să se autoaprecieze exagerat şi chiar dacă dispune de capacitatea de a se adapta rapid la situaţii dificile, apare predispoziţia de a deveni excesiv când trebuie să-şi aprecieze şansele. În finală, nu este exclus să primească o lecţie dură şi să fie apreciat ca nefiind original, ci confuz.

România, şanse minime astă-seară: Dacă pariezi pe Ouatu, poţi câştiga de 100 de ori suma jucată

La casele de pariuri, Ouatu nu se află printre favoriţii concursului din această seară. În medie, reprezentantul României are o cotă de 100 pentru a se clasa la final pe primul loc, fiind din acest punct de vedere la coada ierarhiei celor 26 de finalişti. În schimb, cele mai mari şanse de a câştiga diseară în Suedia le are Danemarca (1,60 cotă), urmată de Ucraina (cotă 7), Norvegia (cotă 10), Azerbaidjan şi Rusia (ambele cu cotă 12).

Cele mai mici şanse le are Spania, cu o cotă de 250. Nici în semifinală nu era printre favoriţi, aşa că cei care au pariat pe el au câştigat mulţi bani. Cristian Faur, compozitorul melodiei lui Cezar, ne-a mărturisit că acei români care au pariat 28 de lei pe victoria lui Cezar, au câştigat după semifinală peste 4.000 de lei.

Ce spun artiștii români

Paula Seling: „În ciuda problemelor cu casca, Cezar a fost impecabil, momentul său a fost memorabil!”

Narcisa Suciu: „Parcă văd că va câştiga Cezar... Comentatorii de la tv-ul finlandez sunt super impresionaţi, au zis că ce bărbat frumos, ce prezenţă, ce voce, ce dansatori, ce, ce, ce...”

Dan Helciug: „Lady Dracula la Necrovision! Gooooo Romaniaaaaa!”

Angela Gheorghiu: „Marele compozitor Vangelis mi-a transmis că îl susţine pe Cezar Ouatu la Eurovision”.

Ce spune presa străină

Ziarul “Bild”, cea mai importantă publicaţie a Germaniei, a considerat apariţia lui Cezar surprinzătoare şi asemănătoare cu a unui vampir. Nemţii l-au lăudat pe reprezentantul nostru pentru show-ul pe care l-a făcut şi l-au numit Dracula. Jurnaliştii au făcut chiar o analogie cu apariţia celor din Elveţia, care au abordat un cântec religios, notând că “Dracula a învins armata mântuirii”.

Cel mai popular tabloid britanic, The Sun, l-a inclus pe Cezar Ouatu în topul celor mai ciudate momente artistice de la Eurovision 2013. “Cântăreţul de operă Cezar Ouatu are o ciudată combinaţie de dance  cu o voce atât de ridicată, încât ne mirăm că au mai rămas geamuri intacte în Malmo”.

Chiar prezentatoarea show-ului a comentat ţinuta creată de Doina Levintza, imediat după prestaţia lui Cezar: “Sub fusta fiecărui bărbat de succes se găseşte o femeie!”.

click.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri