CFR repetă licitaţii la care nu vine nimeni, în timp ce Gara Nicolina arată tot mai jalnic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

CFR repetă licitaţii la care nu vine nimeni, în timp ce Gara Nicolina arată tot mai jalnic

GALERIE
gara nicolina
  • gara nicolina
- +

La puţin timp după ce ziarul nostru a prezentat o galerie de imagini cu dezastrul din zona Gării Nicolina, Sucursala Regională Căi Ferate Iaşi a relansat procedura de atribuire a contractului pentru expertizarea tehnică şi întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru peroane, copertine şi pasajul pietonal.

Caietul de sarcini menţionează şi clădirea Gării Internaţionale, care include copertina pentru linia I. Noul termen de depunere a ofertelor este 20 august, iar durata contractului, 45 de zile.

Suma alocată pentru achiziţionarea acestor servicii este de 57.474 de lei, la fel ca în toate celelalte licitaţii iniţiate de un an încoace şi eşuate din lipsă de ofertanţi.

Deputatul Petru Movilă ne-a explicat că lipsa ofertelor poate fi şi o consecinţă a obligaţiei ca firmele de construcţie interesate să aibă acreditarea AFER - organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în domeniul feroviar. Clădirea Gării Internaţionale şi peronul I au fost date în folosinţă la începutul anilor ’50.

Celelalte trei peroane au fost construite în deceniul următor, iar pasajul a fost deschis în 1982. Cu excepţia acestuia, toate celelalte obiective şi-au depăşit durata normală de exploatare (cuprinsă între 30 de ani, peroanele, şi 40 de ani, clădirea).

La sfârşitul anului 2017, CFR SA răspundea unei pro­puneri a Primăriei ieşene că pasajul pietonal de la Gara Internaţională nu poate fi transferat Municipalităţii întrucât nu este un „mijloc fix“.

Administraţia locală ceruse obiectivul ca să-l reabiliteze. Aşa cum menţionează şi caietul de sarcini, pasajul se află într-o stare avansată de degradare, iar la fiecare ploaie mai serioasă este inundat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Pregătit corespunzător

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.