Cresc blocuri pe locul fostei fabrici Nicolina. Va fi mutată piaţa? Planurile lui Constantin Duluţe
Este vorba de 2,37 hectare, parcela situata în dreptul sensului giratoriu de pe strada Mitropo (...)
citeste totluni, 20.03.2023
ANTALYA...O DESTINATIE VECHE SI NOUA IN ACELASI TIMP
Plecari din IASI in fiecare zi de DUMINICA in perioada 08.06 - 14.09.2014
ULTRA LAST MINUTE
HOTEL 5*: pret de la 295 EURO/PERS
Pachetul include zbor din Iasi CU TAROM,plecare 08.06,cazare 7 nopti, all inclusive, transfer aeroport-hotel-aeroport. Nu sunt incluse taxele de aeroport in valoare de 95 euro/pers.
Informatii suplimentare, oferta completa la sediul agentiei!
Lumea spune ca Antalya ar fi neoficial capitala turistica a Turciei. Si asta deoarece are plaje superbe, care sunt printre cele mai curate din Mediterana, pentru ca are o mostenire arheologica foarte bogata,iar dincolo de portile hotelurilor “all inclusive”, turistii sunt asteaptati de o multime de atractii.
Pentru zecile de mii de turisti romani care o viziteaza an de an, Antalya se poate traduce simplu prin trei cuvinte - “vacanta fara griji”! Ca sa parafrazez un turist, care vroia neaparat Antalya ”all inclusive”, ajungi la hotel, iti pui portmoneul in seif, si-l iei la plecare-practic nu prea mai ai nevoie de el.
Pentru agentii de turism, Antalya este destinatia care se vinde cel mai bine-dintre charterele de vara,aproape putem spune ca “se vinde singura”. Fara indoiala ca majoritatea familiilor, in special cele cu copii, care aleg pentru vacantele de vara o destinatie externa, incep intotdeauna cu Antalya…Unii raman fideli destinatiei si in anii care urmeaza…si schimba cel mult resortul.
Riviera Antalyei, de la Tekirova la Alanya, cu cele mai frumoase si cunoscute plaje a cunoscut o dezvoltare rapida datorita construirii a numeroase hoteluri luxose, care se ridica la cele mai inalte standarde hoteliere, precum si datorita comorilor antice lasate mostenire de licieni, greci si roman.
Partea vestica a regiunii Antalya te impresioneaza prin salbaticia Muntilor Taurus, care se pierd in limpezimea Marii Mediterane si prin frumusetea statiunilor Tekirova, Kiris, Camuva, Kemer si Beldibi.
In zona Kemerului se impletesc muntele si marea.Aici, in afara plimbarilor pe mare cu ambarcatiuni, puteti porni intr-un jeep safari pe coasta Mediteranei. In apropiere se afla siturile arheologice Phaselis si Olympos.. Este un loc potrivit pentru shopping de hand-made-uri pentru ca aici se gasesc multe obiecte traditionale de calitate la preturi avantajoase: argintarie lucrata manual, tesaturi si pielarie.
Mergand spre est, aveti ocazia sa vizitati Antalya, capitala regiunii mediteraneene. Daca sunteti “fan”al plajelor cu nisip,atunci e bine,fara indoiala, sa alegeti un hotel situat in una din urmatoarele statiuni: Lara-cea mai noua si mai apropiata statiune de aeroport, urmata de statiunea Belek-renumita pentru padurile de pin, hotelurile luxoase, terenurile de golf si fotbal pregatite pentru sportivi tot timpul anului. Urmatoarele doua statiuni, Side si Alanya, sunt inzestrate cu cele mai lungi plaje de pe coasta mediteraneeana.
In regiunea Antalya soarele straluceste mai bine de 300 de zile pe an, clima mediteraneeana fiind ideala pentru plaja si odihna si pentru practicarea unei largi varietati de sporturi nautice. Verile sunt calde si secetoase, iar iernile sunt foarte blande; pe durata iernii, in Muntii Taurus fiind amenajate partii de schi. In perioada martie-aprilie, in Antalya se poate schia dimineata, iar dupa-amiaza se poate inota in apele destul de calde ale mari.
Antalya concentreza cea mai mare aglomerare de restaurante, baruri sau cluburi de noapte de pe litoralul turcesc. Cele mai multe restaurante sunt cu specific pescaresc si fructe de mare, dar o mare cautare o au si cele cu bucatarie nationala si internationala.
Antalya este renumita pentru intensa si colorata viata de noapte, in special in zona portului unde se gaseste o varietate bogata de discoteci, baruri si pub-uri, care sunt foarte populare atat printre turisti cat si printre localnici. In barurile de rock intalniti meniuri foarte bogate in bauturi.
Daca in afara de plaja sunteti dornici si de altceva, va recomandam o excursie optionala organizata de touroperatorii turci.
In afara de aceste excursii enumerate pe scurt,ca si in cazul mancarii servite in restaurantele hotelurilor,posibilitatile de petrecere ale timpului liber sunt multe,dupa gusturi diferite,”din abundenta”.
EXCURSII OPTIONALE ANTALYA:
- Turul cultural al Antalyei:
In sec. I i.Hr. Imparatul Pergamonului, Attallos II a poruncit oamenilor sai sa-i gaseasca “raiul pe pamant” pentru a construi o cetate-port mareata. Asa a luat nastere Attaleia (Antalya de astazi). Peste acest tinut de vis au trecut multe civilizatii care si-au pus rand pe rand amprenta arhitectonica si culturala: civilitatiile lyciana, pamphyliana, helenistica, romana, bizantina, selcukiana si otomana. Aceasta excursie cuprinde vizitarea centrului istoric al Antalyei, poarta inchinata Imparatului Roman Hadrian, cascada Duden, muzeul de istorie, cea mai veche moscheie si Kaleici (portul vechi al Antalyei). O excursie completa, bogata in istorie, religie si cultura.
- Pamukkale
Putine lucruri ne pot tine departe de o minune a naturii: terasele de calcar de la Pamukkale. Patrimoniu UNESCO unic in lume, s-a format cu ajutorul izvoarelor de apa termala vesnic curgatoare. Albul imaculat al teraselor de calcar parca inscurtate cu pietre pretioase starnesc reactii de uimire si contemplare. Aici se mai viziteaza Cetatea Pargama Hierapolis, Termele Romane, Agora, teatrul Antic, Via Principale (Strada de ceremonii), mormantul Sf. Filip si nu in ultimul rand, Necropolis (Orasul Mortilor) cu peste 12.000 de morminte. Pentru relaxare, v-am pregatit o baie in piscina Cleopatrei cu apa termala de 27 de grade si cu efecte terapeutice inauntrul careia sunt rasfirate pietre din templul lui Apollon. Legendele spun ca frumusetea Cleapatrei de aici provenea. Nu plecam fara sa facem o incursiune in arta tesarii covoarelor traditionale turcesti si renumitelor ateliere de Onix din zona Denizl.
- Aspendos-Side-Manavgat
Poate o unica ocazie in viata de a pasi pe urmele zeului soarelui Apollon, de a admira unul dintre cele mai bine conservate teatre romane din lume, Aspendos, cu o capacitate de 15.000 de locuri, unde in antichitate se organizau luptele cu gladiatori. Mai puteti vizita orasul Antic Side, fost centru de comert si schimb de sclavi, dupa care ne vom relaxa admirand cea mai mare cascada din zona Antalyei, Cascada Manavgat.
- Demre - Mira – Kekova
Pasind agale de-a lungul Muntilor Taurus, care se pierd in limpezimea Marii Mediterane, ajungem la orasul antic Myra, astazi denumit Demre, localizat la 25 km de Finike. A fost un oras locuit cu 500 de ani I.Hr. Puteti admira mormintele zidite in munte datand din sec. IV I.Hr., Teatrul Greco-Roman, Biserica si Mormantul Sf. Nicolae, nascut in Patara si inmormantat acolo. Daca pana acum nu v-am atras atentia, scurta croaziera si pauza de inot in apele turqoise in care se adanceste orasul scufundat Kekova si cetatea Simena, sigur va garanteaza o zi de neuitat.
- Croaziera din Kemer
Puteti admira si inota in apele cristaline ale Mediteranei, prin golfuletele de la poalele Muntilor Taurus, pe un traseu care va include, optional, si vizita orasului Phaselis (oras-port in Licya antica). Vaporasul ancoreaza in 3 golfuri, special alese pentru frumusetea si linistea lor. Cu putin noroc pot aparea si delfini inotand in largul marii alturi de vaporas. Intr-un cuvant: incantare!
- Croaziera din Alanya
Pentru turistii cazati in estul Antalyei, croaziera este ideala pentru a petrece o zi odihnitoare admirand de pe apa, cetatea si fortareata care strajuiesc din timpurile elene, coastele Muntilor Taurus, golfurile si pesterile. O zi ideala de baie, plaja si distractie asigurate de echipajul vaporaselor, impreuna cu o masa pescareasca.
- Diving
Aveti ocazia sa descoperiti lumea acvatica a marii Mediterane intr-o croaziera cu un vaporas dotat cu echipament necesar pentru efectuarea scufundarilor, alaturi de instructori profesionisti, care va vor instrui si insoti in fiecare moment de-a lungul celor 2 serii de scufundari. Veti avea ocazia de a procura filmarea si pozele din adancuri. Acestea va fi o zi de neuitat, plina de soare, plaja si o masa gustoasa cu peste marin.
- Jeep Safari
Pentru iubitorii de natura, va recomandam o zi de munte... la mare! O plimbare cu jeep-urile pe carari de munte serpuite in Muntii Taurus, cu popasuri prin sate unde civilizatia nu s-a impus inca, cu masa la o pescarie in varful muntelui si baie in apele unor rauri racoroase de munte. Optional, pot conduce si turistii posesori de carnet de conducere, in caravana, pe traseul ales de ghizi.
- Troy Aqua si Delphin Show
Parc acvatic in stilul calului Troian, se afla in incinta hotelului Rixos Premium din Belek. Puteti petrece o zi de plaja printre topogane de diverse grade de dificultate, la piscina cu valuri si, optional, puteti viziona spectacolul oferit de delfini, atat pentru copii cat si pentru adulti.
- Seara turceasca
Veti petrece intr-un restaurant frumos decorat, savurand mancaruri traditionale turcesti si admirand pe scena dansuri si obiceiuri de la nunta, dansatori de muzica populara turceasca din toate colturile tarii, misteriosi dansatori mevlevi. Dintr-o seara orientala nu pot lipsi dansatoarele din buric, care vor face noaptea incendiara.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
47 de șoferi, ”retrogradați” într-o zi la statutul de pieton după ce au circulat prin Iași
JAF la o benzinărie din Brăila: un individ cu CAGULĂ pe cap a plecat cu 10.000 de lei
FOTO Carambol cu două mașini și trei TIR-uri, pe DN 2 E85. Mai multe persoane au fost rănite
VIDEO Elena Rybakina, campioană la Indian Wells - A învins o câștigătoare de Grand Slam
A intrat fericirea în România. World Happiness Report 2023. Pe ce poziție se află țara noastră
Ce accesorii să utilizăm pentru protecție și dezinfectare (P)
Site-uri web mai inteligente în 2023, care să reflecte ceea ce reprezintă și crede compania
Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?
Cresc blocuri pe locul fostei fabrici Nicolina. Va fi mutată piaţa? Planurile lui Constantin Duluţe
FOTBAL: Succes meritat, aşteptat, la Galaţi, promovarea e din ce în ce mai aproape (VIDEO)
Un nou concurs de manager la spitalul din Iaşi care este condus de la înfiinţare de aceeaşi persoană
Femeie de 55 de ani, prinsă la volan cu o alcoolemie de două ori mai mare decât limita penală
Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta
Mihailo Podoliak după vizita lui Putin la Mariupol: Criminalul revine întotdeauna la locul crimei
Românii cer tot mai mult locuri de muncă remote, dar oferta este în scădere
Cum motivează Vladimir Putin lansarea războiului din Ucraina în 2022 şi nu în 2014
Ce spune românca Romina Gingaşu, căsătorită cu patronul Ferrari, despre Ion Ţiriac
Delvine Meringor (CSA Steaua), locul al treilea la maratonul de la Barcelona, cu barem olimpic
Australia nu a promis ”sub nicio formă” că va ajuta SUA să apere Taiwanul
Un bărbat din Florida care a răspuns la o bătaie la uşă a fost muşcat de un aligator
Importurile de gaze au scăzut cu peste 85%, în ianuarie 2023. Producţia a crescut cu 7,5%
Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost strivit de un utilaj într-o fabrică din Corbu
Ciolacu şi Clotilde Armand, contre pe Facebook pe tema curăţeniei din Sectorul 1. Cine are dreptate?
Florentino Perez nu va asista la El Clasico, din cauza scandalului de corupţie de la FC Barcelona
O femeie de 86 de ani a murit arsă de vie după ce casa în care locuia a luat foc
Edi Iordănescu: Această campanie trebuie să fie una de calificare, nu de scuze
Iordănescu explică de ce nu l-a convocat pe Ianis Hagi pentru meciurile cu Andorra şi Belarus
Ibrahimovici, 41 de ani şi 166 de zile, a devenit cel mai în vârstă marcator din campionatul Italiei
Vladimir Putin a mers la Mariupol. El a ajuns cu elicopterul şi a condus o maşină prin oraş
Alexandru LĂZESCUCum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta |
Nichita DANILOVDe la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian |
Ciprian IFTIMOAEICe se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe? |
Michael ASTNERSper să mor în timpul vieţii mele |
Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.