Cheia performanţei în vremuri dificile - resursa umană şi investiţiile în aceasta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Advertorial

Cheia performanţei în vremuri dificile - resursa umană şi investiţiile în aceasta

GALERIE
Sigla conest
  • Sigla conest
- +

În ultima vreme au apărut în paginile de mică publicitate din presă, anunţuri ale companiei CONEST care invită publicul la cursuri de calificare pe anumite domenii. Care este legătura domeniului în care activaţi cu inserţia pe piaţa muncii?

În baza unor studii şi analize, S.C. CONEST S.A. a identificat nevoia de calificare şi recalificare din regiunea Nord-Est. Astfel, compania S.C. CONEST S.A. a folosit oportunitatea oferită de finanţările europene şi în ultimii 3 ani s-a implicat activ în implementarea unor proiecte, care să acopere nevoia de calificare/recalificare/angajare a diverselor categorii de persoane din regiune. Obiectivul principal al proiectelor aflate în derulare îl constituie dezvoltarea şi creşterea gradului  de calificare al personalului din domeniul construcţiilor, care să ofere premisa creşterii competitivităţii în Regiunea Nord Est, să ofere alternative viabile de dezvoltare în carieră şi să contribuie la un grad ridicat de mobilitate a personalului calificat în meserii din domeniul construcţiilor.
Florin Chirilă  - Manager Departament Programe şi Dezvoltare

Este calificarea sau recalificarea un domeniu conex obiectului dvs. principal?

S.C. CONEST S.A. a creat şi dezvoltat un centru de evaluare şi certificare  a competenţelor profesionale obţinute, pentru următoarele calificări: electrician constructor, dulgher-tâmplar-parchetar, zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor.
Din anul 2011, S.C. CONEST S.A. este acreditat de A.J.O.F.M. Iaşi pentru a desfăşura activităţi de informare, consiliere, orientare profesională şi mediere pe piaţa muncii.
De asemenea, compania S.C. CONEST S.A. este autorizată de către A.N.C. Iaşi să desfăşoare activitate de formare profesională a adulţilor. Ocupaţiile pentru care compania a obţinut autorizaţii de formare sunt următoarele: pavator, zugrav-ipsosar-tapetar-parchetar, dulgher, instalator instalaţii sanitare electrice şi termice, alpinist utilitar şi asfaltator. Chiar dacă activităţile de formare profesională de tip calificare/recalificare nu reprezintă obiect principal de activitate, S.C. CONEST S.A. îi acordă o atenţie deosebită. Demersul înfiinţării centrului de evaluare şi apoi autorizarea pentru ocupaţiile mai sus menţionate a venit în întâmpinarea nevoii de forţă de muncă calificată din sectorul construcţiilor, fiind cunoscut faptul că regiunea Nord-Est înregistrează un deficit de personal calificat în domeniul construcţiilor.
Mariana Ştefan - Manager Proiect

Ce v-a determinat să aplicaţi la proiecte cu finanţare europeană  pentru aceste segmente de piaţă?

Nevoia de personal calificat în sectorul construcţiilor,  responsabilitatea socială pe care  S.C. CONEST S.A. şi-a asumat-o, oferind un exemplu şi încurajând crearea unei punţi de legătură între mediul de afaceri şi sistemul de învăţământ care pregăteşte viitori profesionişti, au constituit motive puternice pentru implicarea în implementarea proiectelor cu finanţare europeană destinate diverselor categorii sociale: şomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane vulnerabile, angajaţi în domeniul construcţiilor, elevi şi studenţi.
Lucian Irimia - Director Financiar

Cu ce ajută sau împietează compania dvs. faptul că derulaţi acest tip de proiecte?

Proiectele au fost gândite într-o strânsă corelare cu activitatea principală a companiei S.C. CONEST S.A., respectiv construcţiile. Cursurile gratuite de calificare/recalificare organizate în cadrul a două dintre proiecte (cum ar fi Calificare Alpinist Utilitar, Zugrav-Ipsosar-Tapetar, respectiv Pavator şi Asfaltator), precum şi stagiile de practică în companii din domeniul construcţiilor  derulate de studenţii Facultăţii de Cosntrucţii “Gh. Asachi” Iaşi şi elevii Colegiului Tehnic “Gh. Asachi” Iaşi vor constitui un sprijin real în orientarea profesională şi inserţia pe piaţa muncii.
Implicarea în derularea unor proiecte finanţate prin POSDRU conduc la un plus de valoare în cadrul S.C. CONEST S.A. Beneficiile acestor proiecte de tip strategic sau grant sunt multiple şi se concretizează în creşterea gradului de absorbţie pe piaţa muncii, diminuarea ratei şomajului la nivel regional, identificarea unui parcurs profesional în concordanţă cu cerinţele actuale de pe piaţa muncii.   
Mihaela Gheorghiţă - Coordonator Formare

Ce sfat puteţi da tuturor care, deşi recunoscuţi pe piata construcţiilor, conjuctural nu mai activează sau sunt în declin?

Evoluţia şi involuţia unei organizaţii sunt  preponderent dependente de factorul uman/resursele umane implicate în activităţile companiei, respectiv de profesionalismul  factorului uman. Nivelul de calificare, experienţa în domeniu, gradul de implicare, asumarea responsabilităţilor, viziunea strategică, sunt factori decisivi care determină succesul sau insuccesul unei companii. Motorul de dezvoltare a unei companii este resursa umană fără de care performanţa nu poate fi atinsă. Nu performanţa şi numărul maşinilor, instalaţiilor şi a echipamentelor dau valoare unei organizaţii, ci personalul care le pune în mişcare.  S.C. CONEST S.A. a înţeles acest principiu şi a acţionat în consecinţă, investind constant în dezvoltarea angajaţilor din cadrul companiei.  
Irinel George Tofan - Director General

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.