anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cheia vizitei patronului ArcelorMittal în România

GALERIE
Lakshmi Mittal
  • Lakshmi Mittal
- +

Lakshmi Mittal a venit în România şi pentru a transmite un mesaj factorilor de decizie politică despre ceea ce doreşte Europa în legătură cu viitorul său industrial, a declarat, sâmbătă, Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii.

 Întrebat dacă pentru iminenta majorare a preţului gazelor pentru consumatorii industriali va fi nevoie de o nouă vizită a lui Lakshmi Mittal, directorul de la Galaţi a spus că nu doar industria oţelului este afectată de aceste decizii şi că multe ramuri devin necompetitive din cauza unor decizii care creează dezechilibre.”ArcelorMittal Galaţi îşi desfăşoară activităţile în România, suntem parte a economiei şi industriei româneşti. Însă preţurile la gaze şi la energia electrică nu sunt doar o problemă a ArcelorMittal, ci a industriei grele, acea parte a industriei care este mare consumatoare de energie. Nu doar industria oţelului este în această situaţie, ci şi cea a cimentului, a aluminiului, a sticlei etc”, a declarat Ribo.  Acesta a vorbit despre concurenţa cu unităţile similare din Rusia, spunând că industria din Europa şi implicit din România are de suferit de pe urma faptului că ruşii beneficiază de energie şi materii prime mult mai ieftine, dar împart aceeaşi piaţă cu europenii.  “Toţi suntem într-o lume competitivă şi ne confruntăm cu dificultăţi care sunt legate cu decizii luate în trecut şi care acum creează dezechilibre atât în ce priveşte preţul la energia electrică, cât şi la gaze. Noi nu putem transfera pe mai departe aceste creşteri către clienţi. Vă pot împărtăşi o cifră: noi exportăm două treimi din producţie, pentru că suntem prea mari ca amprentă industrială pentru România şi pieţele noastre de export sunt în bazinul Mării Negre. În această zonă avem concurenţi din Rusia, unde preţurile gazelor naturale sunt la o treime din cât se plăteşte în Europa. La electricitate, colegii noştri din Rusia plătesc jumătate din preţul pe care îl plătim noi acum. Cum ne putem lupta cu ei? Nu vorbesc aici doar de avantajele legate de energie, ei au şi avantajul materiilor prime, unii dintre ei au şi surse proprii de materii prime”, a susţinut directorul general al Arcelor Mittal. Ribo a declarat şi că vizita lui Lakshmi Mittal la Bucureşti şi întâlnirea acestuia cu premierul şi preşedintele ţării nu a avut doar rolul de reprezentare a companiei pe care acesta o patronează, ci şi acela de a transmite un mesaj în privinţa viitorului industriei din întreaga Europă.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.