Chelneriţa şi taticu', out! Cei doi detaşaţi intraţi pe uşa din dos au părăsit Apele Romane Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Urmările scandalului mediatic

Chelneriţa şi taticu', out! Cei doi detaşaţi intraţi pe uşa din dos au părăsit Apele Romane Iaşi

GALERIE
Simona Iancu1
  • Simona Iancu1
- +

Ospătăriţa detaşată de la o primărie din judeţul Suceava a demisionat. Pe de altă parte, detaşarea tatălui directorului general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române a încetat brusc.

 

Epopeea detaşărilor la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a luat sfârşit. Este vorba de cele două cazuri care au reţinut atenţia mass-media săptămâna trecută. Bazate pe prevederile unei legi (55/2020) care interzic organizarea de concursuri, dar deschid uşile doar pentru unii candidaţi la joburi în instituţii de stat, detaşările respective au încetat brusc odată cu publicarea lor. Practic, locurile vacante din majoritatea instituţiilor de stat pot fi ocupate doar prin detaşare şi numai de către persoane care vin tot din instituţii de stat – din primării şi consilii judeţene, de exemplu, care pot să organizeze concursuri de angajare.

Primul caz, intrarea în dispeceratul ABA a unei absolvente a Facultăţii de Chimie cu 5 ani vechime nu în domeniu, ci într-un club, a provocat reacţii aprinse. Într-un reportaj semnat de Recorder.ro, Simona Iancu a recunoscut că vine de la Primăria Vatra Moldoviţei, unde a zăbovit doar trei zile de la angajare. Acest amănunt şi răspunsurile ezitante la întrebările celor de la Recorder.ro au stârnit un scandal în urma căruia tânăra a demisionat pe 4 februarie. Directorul ABA Prut-Bârlad ne-a spus ieri că fata obţinuse calificative bune după prima lună de probă. Mai mult, Petru Avram a adăugat că acum are aceeaşi problemă, respectiv găsirea unei persoane în condiţiile aceleiaşi legi pentru dispecerat.

De asemenea, tatăl directorului general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române a profitat de legea slabă şi s-a detaşat la Administraţia Bazinală de la Iaşi. Stelian Meţler, pensionat din funcţia de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, a fost mai întâi angajat la ABA, apoi detaşat după intrarea în vigoare a Legii 55. Potrivit "Reporter de Iaşi", detaşarea lui a încetat brusc tot pe 4 februarie.

Un comunicat al ABA Prut-Bârlad precizează că nici directorul tehnic care a făcut aceste dezvăluiri nu mai lucrează în cadrul administraţiei. Comunicatul explică modificarea organigramei, efectuată la toate administraţiile ANAR din ţară în noiembrie, prin care

activităţile de exploatare a lucrărilor hidrotehnice au fost comasate cu cele de dezvoltare a investiţiilor, rezultînd departamentul Exploatare Mentenanţă şi Investiţii. "Domnului Musteaţă Gabi i s-a oferit postul de director tehnic – Exploatare Mentenanţă şi Investiţii, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare", menţionează documentul citat. Musteaţă nu a fost de acord, refuzând inclusiv ocuparea uneia dintre funcţiile vacante de inginer, dar a atacat în instanţă decizia prin care a rămas fără funcţia de director tehnic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.