anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Toate autorităţile au dispus închiderea, dar afacerea merge bine mersi înainte

Cheşcu, “Jupânul Tătăraşiului”, încă o amendă: 75.000 lei, de la “Ape”

GALERIE
chescu_flux
 • chescu_flux
- +

Spălătoria lui Gheorghe Cheşcu de la Green Park, situată chiar deasupra râului Ciric, loc unde nu se putea construi fiind pericol de poluare, a fost din nou sancţionată. Omul de afaceri a trecut chiar şi peste reglementările Administraţiei Bazinale de Apă Prut – Bârlad, ai cărei reprezentanţi au mers la locul spălătoriei şi şi-au pus mâinile în cap. Aceştia au dat o amendă imensă, de 75.000 de lei. Asta după ce Garda de Mediu a dat aceleiaşi firme, anterior, o amendă de 60.000 de lei. Culmea, deşi toate autorităţile au decis închiderea, spălătoria funcţionează în continuare.

 

Pentru actuala spălătorie de la Green Park , situată chiar pe malul râului Ciric, în apropierea blocurilor Green Park, Gheorghe Cheşcu a cerut o autorizaţie de a face un showroom, însă i-a “ieşit” o spălătorie auto. Pentru acest lucru, Garda de Mediu Iaşi a amendat SC Flux SRL cu suma de 60.000 de lei şi sistarea activităţii. De atunci au trecut deja peste două săptămâni, iar afacerea încă funcţionează. Maşinile se pot zilnic vedea cum intră în boxe. Totul sub supravegherea unui bărbat brunet care “supervizează” bunul mers. Ieri, reprezentanţii Administraţiei Bazinale Ape Prut Bârlad ne-au precizat că şi ei au amendat firma Flux SRL, cu suma de 75.000 de lei. Totuşi, nici această amendă nu l-a speriat pe omul de afaceri Gheorghe Cheşcu, supranumit şi “Jupânul Tătăraşiului”.

Zonă de protecţie

“Spălătoria auto self service executată de către SC Flux SRL nu deţine acte de reglementare din punctul de vedere al gospodăririi apelor. S-a oferit de către SGA Iaşi (n.r. – Sistemul de Gospodărirea Apelor Iaşi) o consultanţă tehnică referitoare la amenajarea unui showroom pentru societatea de mai sus menţionată. În urma verificării efectuate în teren de către inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Prut Bârlad a fost aplicată o amendă contrabenţională în valoare de 75.000 de lei în conformitate cu prevederile Legii nr. 107/1996 cu modificările ulterioare, art. 87, alin. 11, deoarece s-a constatat faptul că lucrările executate de către societate se suprapun peste zona de protecţie a cursului de apă Ciric”, au precizat reprezentanţii instituţiei. În august 2020, Flux SRL a obţinut de la Primăria Iaşi o autorizaţie de construire pentru “amplasare module tip container mobil, showroom, pe teren proprietate”.

“Construcţia este provizorie şi se va demola la somaţia Municipiului Iaşi, fără pretenţii la despăgubiri, atunci când cerinţele urbanistice o vor impune”, se arăta în autorizaţia ştampilată de primarul Iaşului, secretara Primăriei Iaşi, şi arhitectul-şef al municipiului Iaşi. De atunci, Primăria Iaşi a cerut în instanţă anularea autorizaţiei. Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au scris zilele trecute despre amenda dată de către inspectorii Gărzii de Mediu Iaşi, în urma unui control la această spălătorie, care trebuia să fie de fapt showroom. “În decursul anului 2022 a fost efectuat un control la SC Flux SRL - spălătorie auto - punct de lucru în municipiul Iaşi, strada Vasile Lupu nr.135, ce a vizat respectarea legislaţiei din punctul de vedere al protecţiei mediului. Comisarii din cadrul instituţiei noastre au constatat că nu sunt respectate prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului, şi anume de a solicita şi obţine acte de reglementare - decizia etapei de încadrare, aviz de mediu, acord de mediu, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi a legislaţiei subsecvente, având în vedere că la data controlului reprezentantul societăţii nu a prezentat niciun act de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru proiectul de investiţie Spălătorie auto self service realizat în municipiul Iaşi, în imediata vecinătate a cartierului Green Park, în zona de protecţie a pârâului Ciric, între aliniamentul stradal şi pârâul Ciric”, se arată în răspunsul Gărzii de Mediu Iaşi, prezentat în scris jurnaliştilor.

O altă ciudăţenie este adresa acestei spălătorii. Jurnaliştii “Ziarului de IaşI” au căutat în primă fază locaţia spălătoriei, pe harta de pe site-ul Primăriei, pentru a face o vizită la faţa locului, însă aceasta ne-a arătat că adresa str. Vasile Lupu 135 este la o depărtare mare de locul spălătoriei. Nr. 135 este între blocuri, virând undeva de pe strada Ciurchi, lângă Esplanada Oancea. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.