Chiar dacă sunt pandemii copiii vor jucării!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Chiar dacă sunt pandemii copiii vor jucării!

GALERIE
Patratel VINERI, 29 mai 2020 - 2
  • Patratel VINERI, 29 mai 2020 - 2
- +

* Vine vara. Vine luni şi începe cu, logic, 1 Iunie, Ziua Copiilor; dacă v-aţi luat cu una ori cu alta, cu pandemia, cu măştile, cu mănuşile, cu gândul la terasele care, în fine, se vor deschide, şi aţi uitat de copii, de cele mai fragede vlăstare, viitorul României şi viitorii alegători, nu-i problemă: există şi în aceste vremuri vitrege magazine dedicate lor, magazine deschise atât la propriu, cât şi la figurat; stăm acum de vorbă cu unul dintre proprietarii unui magazin cu daruri pentru copii:

- De unde ideea de a face un magazin doar pentru cei mici?

- Iniţial a fost magazin de mici, dar de când doi clienţi s-au intoxicat cu nişte produse de la noi am schimbat profilul; firma "Magazin Mici" am păstrat-o.

- Ce cadouri aveţi pentru copii?

- Fiind coronacriză, avem cadouri ieftine, la îndemâna oricui. De exemplu, pamperşi care se pot refolosi. Ca ăia normali, dar înveliţi în celofan, să se spele uşor. Avem şi ceva mai ieftin, o pungă din plastic în care se introduce sugarul până la brâu, apoi se prinde cu elastic peste burtică. Pungi roz pentru fetiţe şi albastre pentru băieţei...

- Vindeţi şi jocuri educative pentru copii?

- S-a dus vremea jocurilor educative, că nu faci nimic cu educaţia în viaţă, îţi trebuie noroc, aşa că vindem jocuri de noroc pentru copii. Mini-ruletă, mini-păcănele, zăruleţe pentru barbuţel, cărţulii...

- Şi de colorat?

- Cărţulii de joc de colorat.

- Începe vara: aveţi lopăţele, găletuşe, forme pentru nisip, pentru castele?

- Nu ştim când vor fi alegerile, aşa că nu ţinem găleţi.

- Mingi de fotbal pentru băieţei, corzi de sărit pentru fetiţe, accesorii pentru jocurile în aer liber, pentru dezvoltarea armonioasă a corpului, mai ales că micuţii au stat atâta vreme în casă, în izolare, dintr-astea aveţi?

- Mingi de fotbal avem la raionul de jocuri de noroc, că aşa a ajuns fotbalul de azi!

- Alte jocuri şi jucării pentru copii?

- Mici sau mari?

- Pentru sugari, de exemplu.

- Oare sugarii ştiu că pe 1 Iunie e Ziua Copiilor şi ridică pretenţii?

- Măcar aşa, simbolic, o ţiuitoare, o sunătoare...

- Am avut, dar în anii trecuţi au venit taţii şi ni le-au spart de cap, că nu puteau dormi de răul lor. Aşa am început să vindem şi calmante pentru părinţi...

- Pentru copii mai mari aveţi truse, "Micul Chimist", "Micul Magician"?

- Pentru bugete mici, avem trusa universală de jocuri "Micul Copil".

- Cum adică "Micul Copil"? Şi ce înseamnă "trusă universală"?

- Pentru toate jocurile de copii. Conţine un ciob de cărămidă, de trasat şotron sau linii pentru fotbal, tenis şi alte sporturi, o batistă de legat la ochi Baba Oarba, o sfoară de sărit coarda, un elastic de praştie, o leapşă şi o mijoarcă de dimensiune medie...

- Cum arată o leapşă şi o mijoarcă? Există aşa ceva?

- În universul copilăriei există...

- Jocuri pentru calculator aveţi? Sau nu vreţi ca micuţii să devină dependenţi...

- Avem! Cel mai căutat e setul "Micul Hacker" sau "Hackeraşul"! Învaţă copiii cum să spargă parole, să rezolve cardurile părinţilor... E o meserie de viitor!

- Aveţi cu personaje din... din Războiul Stelelor, de exemplu?

- Dacă ai nevoie de o cheie mergi la atelier şi îţi face dintr-o cheie brută; noi avem păpuşi brute, din care facem ce e nevoie. E nevoie de păpuşi prinţese pentru fetiţe? Le pieptănăm părul pe spate şi le punem rochiţă. Vor băieţeii Războiul Stelelor? Dăm părul în faţă şi le facem Chewbacca!

- Ahaaaaa!

- Şi mai avem păpuşi cu feţe de politicieni de pe la noi... Păpuşile Vasilica Viorica sau Victorel Viorel, de exemplu.

- Şi se cumpără?

- Ohoho! Le cumpără oamenii să înfigă ace în ele, fac voodoo, magie neagră!

- De unde ştiţi că fac voodoo?

- Mi s-a părut că l-am auzit pe un client spunând printre dinţi "voodoo-i ceara" sau aşa ceva... Cele mai căutate sunt păpuşile gonflabile cu feţe de politicieni; cred că le iau oamenii să meargă cu ele la mare, la piscină, să plutească!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.