anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Chichirău (USR) şi Berescu (PLUS) candidează la funcţii în conducerea partidului

GALERIE
Chichirău (USR) şi Berescu (PLUS)
 • Chichirău (USR) şi Berescu (PLUS)
- +

Doi lideri ai USRPLUS Iaşi candidează în echipe diferite pentru o poziţie în conducerea partidului la nivel central. Cosette Chichirău (USR) şi Monica Berescu (PLUS) şi-au depus, în weekend, candidatura pentru un post în Biroul Permanent Naţional. Chichirău îl susţine pe Dan Barna (USR) la şefia partidului, în timp ce Berescu pe Dacian Cioloş (PLUS).

De altfel, se poate observa că pe listele de candidaţi ai celor doi principali aspiranţi la şefia partidului se află nume care sunt de aceeaşi baricadă: Barna are de partea lui lideri USR, iar Cioloş lideri PLUS.

„Dincolo de divergenţele de parcurs, împărtăşim cu toţii aceeaşi viziune şi acelaşi obiectiv. Forţa noastră nu vine din conformism şi obedienţă. Vine din vitalitatea dezbaterii interne, din diferenţele dintre noi şi din calitatea umană şi profesională a membrilor echipei“, a declarat deputatul Cosette Chichirău, cu ocazia depunerii candidaturii.

Ea a precizat că va candida pentru un loc în biroul naţional al USRPLUS, alături de colegi cu care a lucrat în ultimii 5 ani.

În trecut, Chichirău şi Barna nu au avut una dintre cele mai bune relaţii, actualul copreşedinte al USRPLUS fiind luat în vizor de deputatul de Iaşi în mai multe rânduri: unul dintre cele mai tensionate momente a fost în 2019, când lui Barna i s-a reproşat modul în care a gestionat campania pentru prezidenţiale şi pentru faptul că a amânat alegerile interne.

În anunţul ei de depunere a candidaturii, Chichirău a mai spus că USRPLUS trebuie să devină prima forţă politică a viitoarei guvernări şi a subliniat cu partidul nu trebuie să facă concesii pe teme ce ţin justiţie, investiţii şi modernizare.

De cealaltă parte, Monica Berescu (deputat) a precizat că şi-a depus candidatura alături de Dacian Cioloş întrucât fostul premier „reprezintă garanţia unui nou capitol politic şi a unui partid reformat, în care membrii sunt în prim plan“.

„Este momentul să ne amintim ca în acest partid nou suntem aceiaşi oameni, cu valori şi viziuni comune, care au capacitatea să schimbe paradigma pe scena politică. Putem face asta doar uniţi, într-o formulă validată prin vot. Ne aşteaptă momente cruciale în viaţa noului partid, motiv pentru care avem nevoie să adoptam un nou statut, care să reflecte viziunea unui partid cât o ţară“, a spus Monica Berescu.

La Iaşi, filiala USRPLUS este condusă de către Ştefan Tănase (subprefect), dar acesta nu figurează pe listele principalilor candidaţi la şefia partidului. Acest lucru confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, faptul că alegerile din filiala ieşeană a USRPLUS din această vară au fost un simulacru, iar rolul preşedintelui organizaţiei judeţene este doar unul de decor. De la preluarea şefiei USRPLUS Iaşi, Ştefan Tănase a evitat să apară public, să răspundă la telefon sau să adopte o poziţie politică faţă de un subiect la zi. Tănase este un apropiat al deputatului Chichirău, cea care l-a susţinut pentru funcţia de preşedinte la Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.