În prezent, experiența de a lua masa în oraș a devenit o incursiune într-o cultură, un ritual social și un prilej de a descoperi noi universuri culinare. Un concept inovator în acest sens, adus de către Palas Campus în Iași, este Chin Chin. Care oferă publicului din Iași nu doar mâncare asiatică, ci o adevărată experiență de explorare a Asiei de Est.
Un concept unic – arhitectura și decorul ce îmbină tradiția cu modernitatea
Restaurantul Chin Chin este o veritabilă bijuterie culinară situată în Palas Campus, complex localizat pe strada Sf. Andrei, la 5 minute de ansamblul Palas. Inspirat de atmosfera vibrantă și de designul inovator al locațiilor din Japonia, Chin Chin este mai mult decât un restaurant, este o celebrare a diversității culinare. „Restaurantul nostru asiatic nu este doar despre Japonia — Chin Chin celebrează aromele întregii Asii de Est, incluzând Japonia, China, Vietnam și Thailanda. Conceptul a fost să reunim bucătăriile bogate și diverse din această regiune. Chin Chin nu este doar la Iași, avem locații și în alte orașe și țări. Am dorit să arătăm cât de fascinantă și variată este această bucătărie”, a declarat Mike Alnabelsi, fondatorul Chin Chin.
Citiți aici integral Ziarul de Business nr. 32
Această pasiune pentru cultura asiatică este evidentă nu doar în meniu, ci și în detaliile de design ale restaurantului, care au fost realizate împreună cu o echipă de arhitecți renumiți. „Am colaborat cu firma de arhitectură WOW PROJECT, cu care lucrăm de mulți ani. Sunt extrem de talentați și au realizat proiecte impresionante la nivel internațional, inclusiv pe piețe importante precum Emiratele Arabe Unite și SUA. Abordarea lor unică asupra fiecărui detaliu, în special în designul de restaurant, ne-a fost de mare ajutor datorită vastului lor bagaj de experiență”, a spus Mike Alnabelsi.
Fondatorul descrie atenția acordată detaliilor, spunând că: „una dintre atracțiile locației noastre din Iași este copacul de sakura amplasat în mijlocul restaurantului, care aduce un impact vizual deosebit și o notă specială atmosferei. Acest element face ca locația noastră din Iași să fie unică, având fiecare locație Chin Chin propria sa semnătură în design. De asemenea, avem un bar special conceput și o bucătărie deschisă, unde clienții pot vedea cum se pregătesc preparatele, oferind un sentiment de transparență și încredere”.
Meniul – o călătorie culinară prin Asia
Oricine deschide un meniu Chin Chin descoperă o incursiune în diversele arome și tehnici culinare asiatice, acesta având preparate ce îmbină simplitatea ingredientelor proaspete cu complexitatea gusturilor specifice. „Avem multe preparate îndrăgite, dar printre favorite se numără noodles și orezul cu pui, puiul în sos dulce-acrișor și noile burgeri de sushi. Rulourile noastre speciale și desertul «lapte prăjit» sunt, de asemenea, foarte populare”, explică fondatorul.
Clienții ieșeni au arătat o preferință deosebită pentru preparatele clasice reinterpretate, cum ar fi ramen-ul tradițional japonez, pachețelele de primăvară crocante și sushi-ul preparat la perfecție. Mike Alnabelsi, ne dezvăluie că: „introducem periodic preparate noi. De exemplu, săptămâna viitoare lansăm un meniu special vietnamez. După aceea, vom avea preparate speciale pentru Anul Nou Japonez. Suntem mereu atenți la tendințe pentru a oferi cele mai bune experiențe clienților noștri din Iași.”
Cum a fost primit de public restaurantul Chin Chin?
Comunitatea din Iași a primit cu entuziasm acest concept de restaurant, arătând un interes deosebit pentru bucătăria asiatică. Feedback-ul primit de la clienți a avut un rol important în rafinarea conceptului și îmbunătățirea continuă a experienței oferite la Chin Chin. „La început, am primit atât feedback pozitiv, cât și sugestii constructive, dar am luat fiecare comentariu în serios. Am făcut schimbări importante bazate pe feedback, mai ales că este primul nostru restaurant în Iași. Avem mai multe canale prin care strângem opinii, iar managerul și bucătarul nostru caută activ părerea clienților pentru a face îmbunătățirile necesare.”
Restaurantul concept – viitorul în HORECA?
Pe lângă acest proiect, compania fondatoare are planuri mari pentru viitor. „Compania noastră, G-Group, este mai mult decât un simplu restaurant sau un singur concept. Obiectivul nostru este să aducem bucătării diverse din toate colțurile lumii pentru clienții noștri. Am deschis deja un nou restaurant italian, LiLu, lângă Chin Chin. Urmează și alte surprize pentru Iași, iar Chin Chin se va extinde în toată România – unele proiecte sunt deja în construcție”, ne împărtășește Mike Alnabelsi.
Fondatorul Chin Chin consideră că restaurantele concept, care combină elementele de fast food cu experiențele de dining tradițional, reprezintă o tendință în creștere în industria HORECA, fiind de părere că: „viitorul va consta într-o combinație între fast food și dining tradițional – să-i spunem fast dining. Oamenii iau masa în oraș din ce în ce mai des, iar ieșitul la restaurant devine o obișnuință zilnică. Conceptul viitorului se va concentra pe oferirea unui serviciu rapid, la un preț accesibil și într-o atmosferă deosebită.”
Publicitate și alte recomandări video