China vrea să trimită primii oameni pe Marte în 2033 şi apoi să creeze o colonie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

China vrea să trimită primii oameni pe Marte în 2033 şi apoi să creeze o colonie

GALERIE
china marte
  • china marte
- +

​China a anunţat că vrea ca în 2033 să trimită primul echipaj uman către Marte, urmând ca apoi să trimită în mod regulat astronauţi pentru a crea o colonie care să ajungă să exploateze resursele acolo. Tot în jurul anului 2033 vrea şi NASA să ducă primii oameni pe Planeta Roşie.

China plănuieşte misiuni dese către Marte cu oameni la bord: 2033, 2035, 2037, 2041 şi tot aşa în continuare, a spus Wang Xiaojun, unul dintre cei mai importanţi oameni ce conduc programul spaţial chinez. Declaraţiile au fost făcut la o conferinţă în Rusia.

Până la prima misiune cu echipaj uman, China va trimite roboţi şi diverse rovere pentru a găsi cele mai potrivite locuri unde să fie construită prima bază şi unde să fie instalate sistemele de extragere a resurselor.

Pentru a putea trăi acolo, oamenii trebuie să poată să utilizeze resursele planetei: să extragă apă din subteran, să genereze oxigen şi să producă electricitate. China va lucra să dezvolte şi tehnologii pentru ca astronauţii să poată reveni în siguranţă pe Terra.

China ar vrea ca pe viitor flote de nave spaţiale să facă des drumurile Terra - Marte şi să poată începe exploatarea resurselor. Pentru asta va fi nevoie să fie dezvoltate şi alte tipuri de propulsie şi să fie utilizată energia eliberată din reacţii nucleare, sub formă de căldură şi electricitate, în afară de propulsia chimică convenţională.

În prezent o sondă face 7-9 luni către Marte, dar China vrea să scurteze timpul în care aceste călătorii de sute de milioane km să fie efectuate.

China vrea să întemeieze o bază lângă polul sudic al Lunii şi să trimită sonde către asteroizi şi către Jupiter în jurul anilor 2030.

Reamintim că în luna mai China a pus cu succes primul său rover pe suprafaţa marţiană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.