Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Chinta roială românească

GALERIE
cirstea-sorana
  • cirstea-sorana
- +

Cinci românce în turul II la Australian Open. Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Simona Halep au urmat Gabrielei Ruse şi Jaquelinei Cristian

După succesele obţinute în prima zi de Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian, ieri a fost rândul altor trei fete să strălucească pe arenele de la Melbourne. Prima care a intrat pe teren a fost Sorana Cîrstea (38 WTA), care a reiterat succesul de anul trecut obţinut în faţa Petrei Kvitova (19 WTA), de o manieră mult mai categorică; 6-2, 6-2 în 71 de minute. Kvitova a câştigat primul game în ambele seturi, apoi românca a controlat jocul şi s-a impus clar. Cîrstea are acum 6-3 în meciurile directe. Cele două s-au întâlnit şi la ediţia de anul trecut a turneului de Mare Şlem, în runda a doua, când Sorana s-a impus cu 6-1, 4-6, 6-1. Românca a câştigat toate cele patru confruntări disputate pe hard.
Sorana va avea o adversară accesibilă în turul secund, pe Kristina Kucova (Slovacia, 96 WTA), care a trecut cu 6-3, 7-5 de japoneza Misaki Doi. Românca a învins-o pe Kucova (31 de ani) în singurul lor meci direct, cu 6-3, 4-6, 6-4, în primul tur la Shenzhen în 2017.

Dacă Sorana a fost foarte expeditivă, Irina Begu (64 WTA) a transpirat la greu,dar a avut o revenire excelentă, câştigând un meci ce părea pierdut în faţa ambiţioasei franţuzoaice Océane Dodin (85 WTA) cu 2-6,7-5, 6-3 după o partidă care a durat două ore şi 37 de minute. În primul set, Dodin s-a desprins de la 1-1 la 5-1, câştigând cu 6-2. În actul secund, Dodin a început cu break, dar apoi Begu a luat trei game-uri la rând. A fost rândul franţuzoaicei să întoarcă scorul şi să aibă 5-3, ratând trei mingi de meci la 5-4. Irina a continuat cursa de revenire şi a încheiat cu 7-5, legând patru game-uri consecutive. În decisiv, prima parte a fost echilibrată, dar românca a preluat controlul la 3-3 şi s-a impus cu 6-3. Următoarea adversară a Irinei Begu va fi belgianca Elise Mertens (26 ani, 26 WTA), cap de serie numărul 19, care a dispus de rusoaica Vera Zvonareva cu 6-4, 7-5. Mertens a câştigat ambele partide cu Begu.

Simona Halep nu a avut prea mari probleme cu poloneza Magdalena Frech (102 WTA), pe care a învins-o cu 6-4, 6-3 în 89 de minute. A întâlnit o jucătoare tenace, excelentă în defensivă, dar a fost până la urmă depăşită de Simona Halep,care în afară de binecunoscuta-i viteză de reacţie, a reuşit câteva lovituri excepţionale, care vor putea intra în topuirle de gen. În manşa următoare, Simona se va reîntâlni, după patru ani şi jumătate, cu brazilianca Beatriz Haddad (83 WTA). În 2017, la Wimbledon, Simona a câştigat în faţa braziliencei cu 7-5, 6-3, după un început halucinant în care a fost condusă cu 0-3 şi 1-5 în primul set. Ieri, Haddad a trecut cu 6-2,6-3 de americana Katie Volynets (176).

În turul II a reuşit să acceadă şi britanica Emma Răducanu (18 WTA),cu tată român. Ea a câştigat un meci ciudat ca evoluţie a scorului cu americanca Sloane Stephens (67 WTA), scor 6-0, 2-6,6-1... Emma va juca în turul II cu muntenegreanca Danka Kovinic (98). Iată câteva rezultate mai interesante:

Simplu feminin: Anett Kontaveit (Estonia)- Katerina Siniakova (Cehia) 6-2,6-3: Maddison Inglis (Australia) – Leylah Fernandez (Canada) 6-4, 6-2; Hayley Baptiste (SUA) – Caroline Garcia (Franţa) 4-6, 7-6,6-3:Magda Linette (Polonia)-Anastasija Sevastova (Letonia) 6-4,7-5; Zarina Dias (Kazahstan) – Elena Rîbakina (Kazahstan) 6-7, 7-6, 6-2; Arîna Sabalenka (Belarus) – Storm Sanders (Australia) 5-7,6-3, 6-2; Kaia Kanepi (Estonia) – Angelique Kerber (Germania) 6-4 6-3

Simplu masculin: Andy Murray (Marea Britanie) – Nikoloz Basilaşvili (Georgia) 6-1,3-6,6-4,6-7, 6-4; Daniil Medvedev(Rusia) – Henri Laaksonen (Elveţia) 6-1, 6-4,7-6: Maxime Cressy (Franţa) – John Isner (SUA) 7-6,7-5 ,6-7, 6-7,6-4; Felix Auger-Aliassime (Canada) –Emil Ruusuvuori (Finlanda) 6-4, 0-6,3-6, 6-3, 6-4; Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Mickael Ymer (Suedia) 6-2, 6-4,6-3

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri