anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

CHINUL de pe Smârdan se apropie de final: Şantierul se va închide luna viitoare

GALERIE
santier Smardan
  • santier Smardan
- +

Artera, care face legătura între Tătăraşi şi Podu Roş, stă închisă din aprilie.

Circulaţia auto pe strada Smârdan, principala legătură între două cartiere mari ale oraşului, Tătăraşi şi Podu Roş, ar putea fi redeschisă abia din luna octombrie. Conform reprezentanţilor Primăriei, strada care stă închisă de mai bine de patru luni va fi asfaltată până la sfârşitul lunii septembrie, urmând ca traficul să fie reluat ulterior. Şi această etapă finală de lucrări ar putea întâmpina câteva dificultăţi, în condiţiile în care strada nu a fost afectată doar de lucrările pentru schimbarea conductelor de termoficare.

Pe lângă acestea, şi echi­pele de la ApaVital şi E.ON au desfăşurat lucrări pe strada Smârdan, astfel că toate instituţiile ar trebui să coreleze lucrările finale pentru refa­cerea carosabilului.

„Am avut trei tipuri de branşamente schimbate, cele termice, dar şi cei de la ApaVital şi cei de la E.ON au avut lucrări în zonă. Am încercat să schimbăm toate utilităţile din zonă ca să nu intervenim după asfaltare. Vom încerca cu colegii de la ApaVital să gândim o soluţie de asfaltare. Noi vom asfalta partea noastră, urmând ca cei de la Apavital să-şi asfalteze partea lor, urmând ca dacă rămâne o parte neasfaltată poate reuşim să o su­portăm din bugetul local“, a precizat Daniel Maxim, manager de proiect pe investiţia derulată de Primărie prin POS Mediu.

Artera care leagă zona Bucşinescu de strada Sfântul Lazăr stă închisă de la sfârşitul lunii aprilie, atunci când au început lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare. Acestea fac parte din proiectul european de modernizare a magistralei 2 de termoficare, în valoare de 46,5 milioane de lei, care a depăşit zilele trecute o etapă importantă.

Conform oficialilor de la Dalkia Termo Iaşi, toate racordurile finale pe noile conducte au fost terminate mai repede faţă de termenul estimat. Apa caldă fusese sistată de luni tocmai pentru execuţia acestor intervenţii finale. „Pentru că ne-am coordonat foarte bine şi executanţii au percutat bine la solicitările Primăriei, nu numai că nu au existat de-a lungul derulării proiectului opriri mai mari de 2-3 zile, pentru că s-a lucrat foarte mult cu provizorate, dar zilele trecute ultimele racorduri pe magistrala 2 au fost rea­lizate. Ar fi trebuit să avem o oprire de 8-9 zile solicitate iniţial de executanţi care a durat de fapt 2 zile şi jumătate“, a spus Ana-Maria Icătoriu, directorul comercial de la Dalkia Termo Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.