Chipul sindicalistului ucis, Virgil Săhleanu, pe o pictură murală de 440 mp
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Chipul sindicalistului ucis, Virgil Săhleanu, pe o pictură murală de 440 mp

GALERIE
virgil sahleanu
 • virgil sahleanu
- +

Patru artişti cunoscuţi la nivel naţional care realizează artă stradală vor realiza la Iaşi un amplu proiect de pictură murală care va acoperi 440 de metri pătraţi la Casa de Cultură a Sindicatelor Iaşi, proiectul fiind realizat în amintirea sindicalistului Virgil Săhleanu.

Cei patru artişti, HarceaPacea, Vladude, Frag.menta şi Cuser, vor realiza o pictură murală de dimensiuni foarte mari ce are în centru figura lui Virgil Săhleanu, sindicalistul considerat simbol al luptei anticorupţie.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Artipic, lucrarea colaborativă de 440 de metri pătraţi este intitulată „Solidaritate prin creativitate”, urmând să se realizeze pe zidul lateral al Casei de Cultură a Sindicatelor Iaşi.

„Aceasta încearcă să pună în lumină persoane şi întâmplări marcante din istoria recentă a Iaşului, totodată punctând artistic repere din tranziţia zonei industriale ieşene. Punctul de interes al lucrării este persoana inginerului Virgil Săhleanu, liderul sindical asasinat în anul 2000 pentru că lupta pentru dreptatea muncitorilor uzinei Tepro Iaşi”, au subliniat reprezentanţii Asociaţiei Artipic.

Artiştii vor lucra la „Solidaritate prin creativitate” timp de 10 zile, până la data de 5 decembrie 2021. Proiectul în cadrul căruia este realizată pictura poartă numele de RegenerARTE Urbană, implementat de Asociaţia Artipic, proiect ce îşi propune creşterea gradului de dezvoltare a sectorului cultural ieşean. Proiectul este finanţat de Primăria Muncipiului Iaşi, fiind realizat în parteneriat cu Savana, BCR, Casa de Cultură a Sindicatelor Iaşi şi Asociaţia Iaşi Travel.

Pe lângă pictura murală de 440 de metri pătraţi, proiectul presupune şi organizarea unui tur ghidat online prin care vor fi prezentate noile atracţii de pe traseul artei urbane, tur realizat de către ghizii de la Iaşi.Travel. (H)arta Urbană a Iașului va fi actualizată şi personalizată, scopul final fiind realizarea unei imagini complete şi actuale a artei urbane din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X