Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Chirica a tulburat apele. Dreapta vrea alianță, dar să nu fie „barcă pentru naufragiaţi“

GALERIE
Cosette Chichirau
  • Cosette Chichirau
- +

Liderul USR a anunţat discuţii pentru o alianţă în perspectiva alegerilor locale.

Preconizata aducere a actualului primar în rândurile PNL „e o mişcare care mă dezamăgeşte pentru că eu credeam că, în Iaşi, (USR şi PNL, n.r.) puteam fi parteneri“. Este începutul mesajului prin care Cosette Chichirău l-a adresat ieri pe pagina ei de Facebook, mesaj în care propune formarea unei soluţii atât pentru municipiul Iaşi, cât şi pentru judeţ. „Nu mă las călcată în picioare, nu fac blaturi sau aranjamente şi nu particip nimic care este incorect“, s-a prezentat liderul USR Iaşi, asigurând totodată că rezultatele alegerilor de anul trecut „nu i s-au urcat la cap“.

Pe de altă parte, ea a spus că înţelege reticenţa susţinătorilor altor partide, în special a celor din PNL, faţă de USR în general. „Credeam că vom ajunge la o soluţie comună cu PNL“, a explicat ea sursa acestei reticenţe. „Avem nevoie de o coaliţie a dreptei pentru a oferi o guvernare bună în municipiul şi în judeţul Iaşi“, a adăugat liderul USR.

După ce l-a descris pe actualul primar ca fiind „părtaş“ la tot ce s-a petrecut în Primăria Iaşi în ultimii 20 de ani, Cosette Chichirău a subliniat că este simplu de înregistrat o alianţă electorală. „De marţi, îi invităm pe dl. Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Iaşi, pe dl. Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, pe dl. Cătălin Urtoi, de la «Împreună pentru Moldova», ca să găsim soluţia politică înţeleaptă pentru municipiul Iaşi“, a încheiat liderul USR Iaşi.

Bodea: „Dacă în ultimii ani ar fi fost mai multe voci în PNL, dar şi în USR, altfel ar fi stat lucrurile“

„Am înţeles de aproape 3 ani nevoia unei alianţe la Iaşi, de aceea în 2017 i-am invitat pe doamna Chichirău şi pe domnul Movilă la reuniunea liberală a municipiului Iaşi şi le mulţumesc şi acum că au onorat invitaţia mea atunci. Forţa unei alianţe oneste, care să ofere un candidat unic, poate spulbera această dinastie coruptă şi incompetentă, a PSD Nichita-Chirica, care a transformat Iaşul într-o moşie personală“, a declarat Marius Bodea.

Liderul liberal s-a arătat convins că un candidat unic, „care stă cel mai bine în sondaje şi care are permeabilitatea cea mai mare în rândul simpatizanţilor tuturor partidelor ce fac această alianţă, va creşte şansele de a înlătura incompetenţa şi impostura veselă ce guvernează Iaşul“.

Bodea a menţionat campania dusă de el în ultimii ani, subliniind că, „dacă ar fi fost mai multe voci în PNL, dar şi în USR-PLUS în această perioadă de 4 ani, atunci astăzi lucrurile stăteau diferit în Iaşi“.

Movilă: „Alianţă pentru proiectele Iaşului, nu pentru naufragiaţii politici“

„Nu-mi dau seama dacă oamenii vor să facă o alianţă pentru Iaşi şi pentru proiecte contra PSD sau fiecare vrea să facă un proiect prin care să se salveze pe el, în care fiecare să fie dirijorul, iar ceilalţi orchestra. Alianţa trebuie să fie pentru proiecte, transparentă, nu o barcă de salvare pentru toţi naufragiaţii care au vâslit de la un partid la altul sau care au spus că vor face un lucru şi au făcut altceva“, a descris Petru Movilă cum trebuie să fie platforma dreptei ieşene.

Liderul PMP a adăugat că, săptămâna aceasta, s-a întâlnit deja cu Cosette Chichirău şi cu Marius Bodea şi că au fost puse bazele dialogului pentru această alianţă. Totuşi, „dacă Mihai Chirica nu va fi în PNL, este exclusă o alianţă pe dreapta împotriva PSD şi a actualei guvernări locale şi la nivel de judeţ. De ce tocmai odată cu mutarea lui Chirica s-a impus mai puternic ideea alianţei? Dacă el nu va fi acolo (în PNL, n.r.), înseamnă că se va reseta toată lumea şi nu va fi nicio alianţă?“, a întrebat el.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri