Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Chirica acuză o "alianța murdară Blăjuț - Bodea" în campania electorală de la Iaşi. Reacţiile lui Bodea şi Blăjuţ

GALERIE
campanie
  • campanie
- +

Mihai Chirica îi acuză pe contracandidaţii săi în cursa spre primărie, Marius Bodea şi Viorel Blăjuţ de o "campanie electorală murdară" explicaţiile lui Chirica vin printr-un comunicat de presă, iar Marius Bodea şi Viorel Blăjuţ reacţionează la fel. Mai jos redăm cele trei comunicate de presă venite pe adresa redacţiei:

"Așa cum am anticipat încă de zilele trecute, alianța imorală dintre candidații Viorel Blăjuț și Marius Bodea continuă și amplifică una dintre cele mai mizerabile campanii electorale din istoria alegerilor locale a orașului nostru. În cursul serii de sâmbătă, în ziua marelui Hram al Sfinților Împărați Constantin și Elena, niște indivizi au început să distribuie în cartierele Iașului mii de broșuri cu poze contrafăcute și afirmații mincinoase la adresa echipei PSD și a candidatului partidului la funcția de primar al municipiului Iași, Mihai Chirica.

Comportamentul cuplului Blăjuț - Bodea este deplorabil și execrabil din toate punctele de vedere.

În plan politic, noi credem că o campanie electorală trebuie să fie o competiție între persoane, competențe și, mai ales, proiecte pentru comunitate, nu un concurs de injurii și atacuri fără fundament.

Din perspectivă electorală, campania binomului Blăjuț - Bodea demonstrează disperarea acestor candidați, panica lor fiind alimentată și de ultimul sondaj difuzat de Digi 24 și preluat de toată mass-media locală, sondaj care arată că Mihai Chirica are o intenție de vot de aproape trei ori mai mare decât următorul competitor.

Din punct de vedere moral, credem că este profund reprobabil ca, într-un oraș universitar și cultural ca Iașul, să mizezi pe minciuni și calomnii în loc să prezinți proiecte, soluții și echipe. Gestul tandemului Blăjuț - Bodea este cu atât mai dezgustător cu cât broșurile au început să fie distribuite într-o zi de mare sărbătoare religioasă și chiar de Noaptea Muzeelor, când ieșenii fie își sărbătoreau prietenii și rudele, fie se bucurau de monumentele orașului nostru. Această manieră banditească de a face campanie este încă o dovadă nu doar a lipsei de proiecte, ci și a lipsei totale de bun simț a candidaților Blăjuț și Bodea și, până la urmă, a lipsei de respect a acestora față de ieșenii cărora le cer votul.

Nu în cele din urmă, campania duoului Blăjuț - Bodea încalcă în mod flagrant cadrul legal foarte strict al acestor alegeri locale. Pe piața locală, costul unei broșuri precum cele distribuite de oamenii lui Blăjuț și Bodea este evaluat la 0,5 lei. La un calcul simplu, tirajul declarat de PNL Iași ar avea un cost de circa 50.000 de lei. Or, potrivit Autorității Electorale Permanente, costurile cu toate tipăriturile electorale utilizate de un candidat la funcția de primar al unui municipiu de talia Iașului nu pot depăși 26.250 lei, adică 50% din totalul bugetului de campanie, ca să nu mai punem la socoteală și cheltuielile de distribuție.

Și mai grav este că, potrivit legii, la finalul campaniei, PNL Iași va depune deconturi pentru recuperarea sumelor cheltuite cu aceste materiale, cu alte cuvinte liberalii fac o campanie murdară pe bani publici, inclusiv ai ieșenilor.

„După 14 ani de administrație publică, timp în care am discutat cu zeci de mii de persoane, știu că ieșenii fac diferența dintre minciună și adevăr, dintre proiecte pentru viitorul orașului nostru și atacuri la persoană, dintre competență și cancan. Din păcate, campania electorală a scos la iveală impostura unora dintre contracandidații mei, lipsa lor de proiecte și, îmi pare rău să o spun, chiar de bun simț. Spre deosebire de aceștia, eu și echipa mea vom continua să facem o campanie curată, pozitivă, să discutăm cu ieșenii despre proiecte și despre cum putem face astfel încât Iașul nostru să se schimbe în continuare în bine!”, a declarat candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Iași, Mihai Chirica.

Echipele PSD au strâns deja multe dintre fițuicile lăsate de oamenii lui Blăjuț și Bodea prin scările de bloc, pe preșuri și pe trepte, și au făcut poze și filmări cu distribuitorii, iar toate aceste dovezi vor fi puse la dispoziția Poliției. Pe lângă plângerea penală, Organizația Municipală Iași a PSD va sesiza Biroul Electoral Municipal și Autoritatea Electorală Permanentă și va cere instituțiilor statului să verifice cu celeritate legalitatea distribuirii broșurilor calomnioase și să ia de urgență măsurile prevăzute de lege.

Biroul de Presă al Organizației Municipale Iași a PSD"

Viorel Blăjuţ răspunde acuzaţiilor lui Mihai Chirica:

"Astăzi, Chirica a avut din nou o reacție mișelească la adresa mea într-o conferință de presă, reacție care nu este nimic mai mult decât un atac de panică al acestuia. Se pare că disperarea lui crește de la o zi la alta, pe măsură ce realizează că sunt un adevărat pericol pentru el în competiția pentru Primărie.

Prin astfel de atacuri mizerabile, el încearcă să deturneze atenția ieșenilor de la acuzele grave dezvăluite de presa centrală, iar în loc să răspundă acestora, nu face nimic altceva decât să își arate adevărata față.

Asa cum am mai spus, eu îl aștept oricând la o dezbatere în care să clarificăm toate aceste aspecte și multe altele, de interes pentru orașul nostru. Oare de ce nu vine niciodată si preferă să mă atace doar în lipsă?

În cursul zilei de mâine voi organiza o conferință de presă prin care doresc să lămuresc anumite aspecte importante referitoare la aceste atacuri la persoană constante."

Marius Bodea reacţionează:

”Broșura distribuită ieșenilor este doar o relatare în forma tipărită a unei anchete jurnalistice realizată de o televiziune națională. Îl invităm pe dl. Mihai Chirica să răspundă punctual la întrebările care gravitează în jurul domniei sale. Noi ne-am asumat cu maturitate acest material pentru că dorim să spargem această practică a lașității de a folosi instituții de presă pe post de bâte politice. Am fost acuzat pe nedrept că aș fi în spatele acestor dezvăluiri, deși eu am avut curajul să spun tot ce știu despre sistemul clientelar din Primărie. Dacă aș fi fost în posesia acestor informații, le-aș fi asumat fără reținere pentru că sunt realități care nu pot fi tăgăduite.

Faptul că Mihai Chirica, direct sau indirect, prin materiale sau pagini de socializare neasumate, în care s-au investit sume enorme de bani, mă atacă sistematic încă din perioada precampaniei, demonstrează că sunt singurul candidat care luptă cu adevărat pentru a demantela acest sistem al corupției și incompetenței care a ținut Iașul în stagnare în toți acești ani.

Cu cât voi fi atacat mai des de dl. Chirica și mafia din jurul său, cu atât voi spune și mai tare lucrurilor pe nume.”

Citeste si: Lupta electorală din Iași, la punctul de fierbere. În ring - Chirica, Bodea, Blăjuț

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri