Chirica dă vina pe Chichirău că nu l-a lăsat să aranjeze cu concurs
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Chirica dă vina pe Chichirău că nu l-a lăsat să aranjeze cu concurs

GALERIE
cosette chirica
  • cosette chirica
- +

Primăria a anulat un concurs de angajare care avea toate ingredientele pentru a fi unul cu „dedicaţie”, după cum a scris ZDI. Concursul viza recrutarea unui director executiv la Direcţia de Transformare Digitală şi Implementare Smart City. Una dintre condiţiile specifice de participare la concurs consta în cerinţa ca persoanele interesate să aibă studii în domeniul inginerie mecanică sau inginerie industrială.

După ce Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a intrat pe fir şi a demarat un control la Primărie, Mihai Chirica a anunţat astăzi că renunţă momentan la organizarea concursului. Nu înainte de a o acuza pe şefa USR Iaşi, Cosette Chichirău, că s-ar afla în spatele anchetei ANFP.

Citeşte mai jos comunicatul Primăriei:

În această perioadă Primăria Municipiului Iași organizează mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi necesare atât pentru buna funcționare a municipalității, cât și pentru modernizarea și adaptarea activității acesteia la provocările generate de necesitățile actuale de dezvoltare a orașului. Toate aceste concursuri sunt organizate atât cu respectarea riguroasă a legii, cât și în spiritul transparenței și al încurajării participării unui număr cât mai mare de candidați valoroși.

În acest context, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași și cei ai Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) au avut în cursul săptămânii trecute o serie de consultări în legătură cu procedura de organizare a concursului de ocupare a postului de director executiv al Direcţiei de Transformare Digitală şi Implementare Smart City.

Corespondența dintre cele două instituții a relevat diferențe de interpretare în ceea ce privește condiţiile de studii prevăzute în fişa postului respectiv. Din punctul de vedere al municipalității, ANFP a adoptat o interpretare subiectivă a condițiilor de studiu și, în loc să observe că au fost solicitate „studii de inginerie mecanică sau inginerie industrială”, condiții suficiente și permisive, a tratat procedura ca și cum ar fi fost vorba de „inginerie mecanică și inginerie industrială”.

În urma acestei interpretări vădit subiective, Primăria Municipiului Iași a comunicat ANFP decizia de a renunța la organizarea acestui concurs. Procedura va fi reluată în perioada următoare. Conducerea municipalității face apel la cât mai mulţi ingineri și specialiști IT cu experiență în proiecte smart să se înscrie la concurs, astfel încât să fie creată o echipă care să modernizeze administraţia locală. „Constat cu tristețe că, în loc să răspundă invitației noastre la dialog și colaborare, doamna deputat Cosette Chichirău folosește funcționari publici numiți de alianța USR-PLUS pentru a șicana și ataca administrații publice conduse de membri PNL. Din păcate, aceasta pare o practică mai extinsă și, tocmai fiindcă sunt conștient de ea, o asigur pe doamna deputat că sunt foarte atent la ceea ce se întâmplă în Primăria Municipiului Iași. Dincolo de aceasta, o aștept în continuare pe doamna deputat să muncim împreună pentru Iași și nu să căutăm motive de gâlceavă politică inutilă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În altă ordine de idei, în această perioadă vor fi scoase la concurs nu mai puţin de şapte posturi la Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare, respectiv cinci posturi de ingineri şi două posturi pentru specialişti în design urban.

Toate detaliile despre aceste concursuri vor fi publicate în perioada următoare pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi, www.primaria-iasi.ro, secţiunea „Concursuri”, precum și în mass-media.      

Primăria Municipiului Iaşi are o organigramă formată din 833 de posturi, din care sunt ocupate în prezent doar 611.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.