anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Vila de 250.000 € pentru Chirica jr - Zece puncte care-l acuză și doar patru care l-ar justifica pe primar

GALERIE
chirica2dd
 • chirica2dd
- +

Într-o încercare tensionată de a gestiona situaţia dezastruoasă de imagine în care l-au adus ultimele evenimente, primarul, consiliat de aparatul de imagine din Primărie, a ţinut să răspundă întrebărilor lansate public de Ziarul de Iaşi. Răspunsurile le găsiți detaliat în articolele alăturate intitulate: 

Răspunsurile lui Mihai Chirica la cele 11 întrebări adresate de Ziarul de Iaşi

100.000 de euro pentru mama primarului Chirica de la un afacerist servit de acesta

Botez de 125.000 de euro: „Dezvoltatorii imobiliari care au venit la botez au fost invitaţii naşilor“, 

Ştiam de achiziţia proprietăţii de la Frasin. A fost o pistă falsă

 

Dezvăluirile apărute în presă legate de averea primarului Mihai Chirica, mai ales despre achiziționarea unei proprietăți de 250.000 de euro pe numele copilului de numai 11 luni (VEZI AICI), au stârnit o furtună de comentarii, cele mai multe fiind împotriva sa. În cadrul discuțiilor purtate ieri cu reporterii Ziarului de Iași, Chirica a încercat să repare ceva din imaginea făcută țăndări prin asocierea numelui său cu tacticile mafiei imobilare. Pentru a urmări ușor ce se întâmplă brusc în jurul lui Chirica, am concentrat situația sa pe două categorii - ACUZARE și APĂRARE , pe care le puteți citi în rândurile de mai jos:
 
ACUZAREA
 
1. A trece bunurile proprii pe alte persoane, pentru a le feri de eventuale abuzuri ale unor instituţii de stat, este o practică neortodoxă. Un politician care şi-a cultivat imaginea de justiţiar trebuie, la rândul său, să aibă încredere în Justiţie. Dacă Justiţia găseşte pe cineva vinovat, trebuie să aibă posibilitatea să recupereze prejudiciul. 
 
2. Copiii sunt averea oricărei familii. De aceea, părinţii nu trebuie să-i expună, minori fiind, unor influenţe negative ale acţiunilor lor. Trecerea averii pe numele copiilor nu înseamnă neapărat grijă faţă de ei, mai ales dacă sunt minori. Ce i-ar putea spune, peste ani, copilului său, dacă acesta i-ar spune că la şcoală colegii îl strigă „baronul - bebeluş“?
 
3. Trecerea bunurilor pe numele copiilor înseamnă nu numai ferirea lor de „mâna lungă“ a presupuselor instituţii abuzive, ci şi ascunderea lor de ochii celor care îl votează.
 
4. Dacă în ceea ce priveşte averea sa apelează la tertipuri, câtă încredere mai poate furniza electoratului că este onest în ceea ce spune?
 
5. Decizia judecătorească prin care vila de pe Tudor Neculai aparţine copiilor consfinţeşte voinţa sa la sfârşitul celei de-a doua căsătorii, nu i-a fost impusă de judecători.
 
6. Nu poţi da vina pe naşi că i-au adus pe investitorii imobiliari la botez. Este datoria unei persoane publice să-şi pregătească cu atenţie acest eveniment. La „Zilele Iaşului“, de exemplu, eveniment organizat de Primărie, lista de invitaţi este draconic alcătuită, în condiţiile în care este un eveniment public. Cu atât mai mult trebuie să fie la unul privat.
 
7. Impresia lăsată de declaraţiile sale anti - Dragnea a fost că îi dezaprobă comportamentul atât politic, cât şi adiacent, cum ar fi relaţia cu Tel Drum, cazul Belina etc. Să înţelegem doar că a avut numai divergenţe de putere cu fostul lider PSD? Este ciudat să nu te intereseze uriaşa avere a unui lider cu care te cerţi, dar să răscoleşti toată casa unui jurnalist care scrie critic de tine şi să ceri evacuarea sa din locuinţă (cazul Gabriel Gachi - Reporteris).
 
8. În cazul vilei de la Frasin, pare că el ştie mai multe decât proprietarul acesteia, fratele său.
 
9. Răspunsul la întrebarea dacă mai sunt alte proprietăţi pe numele copiilor nu este clar şi pare, pe alocuri, o eschivă.
 
10. Dacă este atât de sensibil la subiectul mamei, nu ar fi fost mai bine să nu o implice în acest scandal? Mama Domniei sale a suferit, poate, un disconfort, dar atâtea mii de mame din Iaşi vor să ştie dacă banii pe care îi iau de la copii, şi-i plătesc sub formă de taxe şi impozite, sunt cheltuiţi corect.
11. Subiectul Neagra Şarului rămâne deschis.
 
APĂRAREA
 
1. Chiar dacă trecerea averii pe numele copiilor poate fi considerată în unele cazuri imorală şi poate ascunde, în principiu, chestiuni ciudate, este legală. Până acum nu au fost opinii contrare ale experţilor juridici.
 
2. Declaraţiile de avere, chiar dacă inconsistente în ceea ce priveşte termenele de completare, par a fi făcute în concordanţă cu cerinţele legale. Agenţia Naţională de Integritate a demarat un control în acest sens.
 
3. Este dispus, conform propriilor declaraţii, la orice control al instituţiilor statului, chiar dacă, anterior, a invocat schimbarea destinaţiei averii ca o măsură de protecţie faţă de acestea.
 
4. Averea lăsată copiilor pare a fi, fără îndoială, şi spre folosul acestora.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.