Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Chirica Neputinciosul. Văicăreala unui primar aflat la final de carieră politică! (P)

GALERIE
senator MP 15
  • senator MP 15
- +

O minciună spusă de mai multe ori, necombătută, poate să treacă drept adevăr. Din această cauză, mă văd obligat să semnalez și să desființez invențiile lansate în spațiul public de primarul Iașului pentru a-și ascunde propria incompetență.

„Speriat de protestul anunțat de părinții celor peste 800 de elevi care învață la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, edilul Iașului a aruncat pe piață o scrisoare deschisă. În care dă vina pe oricine altcineva, mai puțin pe sine însuși. De 20 de ani în Primăria Iași unde a ocupat numai poziții de top – director tehnic, viceprimar și, de 8 ani, primar – Mihai Chirica nu se consideră vinovat pentru starea de ruină în care a fost adusă clădirea-monument istoric în care activează Colegiul Pedagogic.

O spun pe șleau: Chirica este un fățarnic. A lansat, acum, în mare grabă licitația pentru lucrări, îngrozit de amploarea pe care a luat-o scandalul. „Vom începe lucrările de consolidare și reabilitare imediat după finalizarea procedurii, chiar dacă nu avem încă finanțare de la Guvern”, zice Chirica în scrisoarea deschisă. Dar cine te-a oprit, domnule, să faci lucrul acesta cu ani în urmă?

Primăria a înregistrat excedent de milioane, pe parcursul mai multor ani, dar Chirica n-a binevoit să demareze amenajările la acest colegiu. Mai mult, milioane din bugetul Iașului se pierd pe investiții mărunte, trucuri electorale ieftine. Dacă nu e în stare să atragă finanțări nerambursabile (guvernamentale sau europene), primarul putea susține investiția estimată la 16 milioane de euro fie din bugetul local, în 3-4 ani era gata, fie chiar în urma unui împrumut. 

Ca să mai atenueze din ecourile acestui eșec de proporții de care este singur responsabil, Mihai Chirica, în aceeași zi, a lansat o nouă fumigenă. De fapt, nici măcar nu e nouă. A vânturat iarăși proiectul megalomanic al unei săli polivalente: a obținut avizul de mediu și, în perioada următoare, va elibera autorizația de construire. Dar Chirica nu are încă finanțarea pentru o sală extrem de costisitoare – 81 milioane de euro după propriile sale estimări. „Noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria”, a susținut iarăși primarul în ciuda valului de critici venit dinspre experții în arhitectură și urbanism. În comunicatul emis de Primărie este chiar înduioșător felul în care Chirica se ploconește în fața premierului și a ministrului Dezvoltării, semn că nu mai este agreat nici măcar în rândul propriului partid, PNL.

Ca și renovarea Colegiului Pedagogic și himera acestei săli polivalente îl va urmări pe cel mai neputincios primar de mare oraș din România.” a declarat liderul social-democraților ieșeni, senatorul Maricel Popa.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri